Liseler arası turnuvada Nevşehir 2 numaralı çim sahada karşı karşıya gelen Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi maçında kavga çıktı.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Futbol Takımı ile 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi futbol maçı çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamadı.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 4 oyuncu kırmızı kartla oyundan atılınca maç tamamlanamadı.  Maç sırasında ve sonrasında seyirciler ve oyuncular arasındaki kavga zor ayrıldı. Karşılaşmada bir tek polisin bile olmaması ise büyük tepki çekti.

Müsabaka bu hoş olmayan olayların gölgesinde iptal edildi.

Spora hiç yakışmayan görüntülerin yaşandığı bu maçın düşündürdükleri ;
Türk fubolunun en büyük kanayan yarası şüphesiz ülkemizde bilinçsiz futbol kültürünün oluşmasıdır. Özellikle altyapıdan başlayarak tepeye kadar zirve yapan bu tür gayri futbol olayları gelecek adına da umutsuz bir tabloyu ortaya koyuyor. Spor dostluk kardeşliktir. Sportif müsabakalar sinir öfke kontrolünü sağlamaya yarayan, galibiyetleriyle sevindirdiği gibi mağlubiyetlerinde beraberinde iyi teşhis edildiğinde kalıcı başarıların anahtarı olarak kullanabileceğimiz önemli bir metaryeldir.

Hepimizin üzerine düşen görevler var.!!!

Şuan daha lise maçlarında meydana gelen bu tür elim olaylar, Türk futbolunun geleceğini tehdit eder noktadadır. Türk futbolunu geliştirmek ve başarılı günlerine geri döndürmek için terbiyeli ve uygar bir sporcu ve seyirci kitlesi yetiştirmek zorundayız. Bunun içinde daha alt yapıda iken, Ailelere, Okul idaresine, Öğretmenlere, Hakemlere çok büyük iş düşmekte olup, Bu vesile ile tüm gençlerimizi centilmenliğe davet ediyoruz.