TFF 3.Lig takımı Nevşehir Belediyespor Futbol Kulübü, Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Kapadokya Göremespor ile ‘kardeş kulüp’ anlaşmasına vardılar.

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Kapadokya Göremespor Kulüp Başkanı Hasan Hüseyin Çiner, TFF 3.Lig temsilcimiz Nevşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Esat Özaltın'ı ziyaret etti. 

Gerçekleşen ziyarette Nevşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Esat Özaltın ve Kapadokya Göremespor Kulüp Başkanı Hasan Hüseyin Çiner yaptıkları görüşmenin ardından iki kulüp arasında ‘kardeş kulüp’ uygulaması kararı aldılar.

Özaltın: ''Alt yapı olmadan, üst yapı olmaz''

Görüşmede alınan karar gereği Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nında destek ve öncülüğünde, Nevşehir Belediyespor genç takımı oyuncuları K.Göremespor'da oynayacak. Bu şekilde Kapadokya Göremespor alt yapı olarak kullanılacak. Yine prensip anlaşması gereği tesisleşme, antrenör ve futbolcu eğitimi gibi konularda da işbirliği sağlandı.

Nevşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Esat Özaltın, Kulübümüzün gençlere verdiği hizmetin çok önemli olduğunu söyledi.  İlimizi Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Kapadokya Göremespor Kulübü ile ‘kardeş kulüp’ çerçevesinde birçok alanda fikir ve işbirliği alışverişinde bulunulacağını ifade eden Başkan Esat Özaltın, “Nevşehir'in tüm genç ve çocuklarına kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, sporu sevdirmek istediklerini belirtti. 

''Birlikte güzel işlere imza atacağız'' 

'Kardeş kulüp’ kapsamında herkese örnek olacaklarını ve çok iyi işler yapacaklarını aktaran Özaltın, “Nevşehir Belediyespor’un özel amacı ‘bu toprakların çocuklarından’ diye başlar. Biz kendimize özel amaç olarak Nevşehir il geneli gencimize spor yaptırmak, sporu sevdirmek, onların sportmen bireyler olmasına imkan sağlamak ve içlerinden seçilecek olan doğal yetenekli olanlarına ise ileri futbol eğitimi vererek şehrimiz ve ülkemizin futbol alanında sürdürülebilir başarılara katkı sağlayan bir organizasyonu olmaktır.

Bizim bu özel amacımızın artık genişlediğini görüyoruz. Nevşehir Belediyespor ile Kapadokya Göremespor ‘kardeş kulüp’ uygulamasından büyük  memnuniyet duyuyoruz. Çünkü bu toprakların bütün evlatları bizim çocuklarımız. Biz bu evlatlarımızı bulmak ve yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Yaptığımız bu birliktelik örnek olacak. Bundan sonra da inşallah Nevşehir Belediyespor ile güzel işler yapacağız. Yetenek her yerde var, yeter ki yetişkinler çocuklarımıza güvensinler ve çocuklarımız sevgiyle bağırlarına basabilsinler. Bu kapsamda bizi ziyaret eden Kapadokya Göremespor Kulüp Başkanı Hasan Hüseyin Çiner’e  teşekkür ediyorum” diye konuştu.