Cappadocia Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü hafta sonunda düzenledikleri 'Aşıklı Dağı Yamaç Paraşütü Gösterisi' Büyük ilgi gördü.

Cappadocia havacılık ve Doğa Sporları kulübü yamaç paraşüt pilotları bu hafta sonu gerçekleştirmiş oldukları Güvercinlik köyü aşıklı dağı uçuş etkinliğinde Nevşehir halkını yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Aşıklı dağına çıkan herhangi bir yolun olmaması nedeniyle uçuş etkinliğini izlemeye gelen Nevşehirli halkımızın dağa çıkamadıklarından dolayı aşağıdan izlemek zorunda kaldılar. Halbuki dağın zirvesine çıkan bir yol olsaydı bu etkinlik hem aşağıdan hem yukardan rahatlıkla izlenmiş olacaktı. Halkımızın ve Cappadocia havacılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün buraya açılması gereken yol için çabalama sebepleri de budur. Nevşehirli yetkililerin bu konuda hassasiyet gösterip Bu tür etkinliklerin toplum yararına bir spor olduğunu ifade ederek gelecek nesillerimize aktarılması gereken bir spor olduklarını belirttiler. Aynı zamanda İleriki günlerde yamaç paraşütü sporunun kapadokyamızda çok büyük faaliyet göstereceğini ifade eden Nevşehirli halkımız bütün destekleriyle de bu spora gönül verenlerin yanlarında olduklarını söylediler.

Cappadocia havacılık ve doğa Sporları Kulübü'nün yaptığı açıklamada ise önümüzdeki sene memleketimizde yamaç paraşütçü festivalleri düzenleneceğini belirterek böyle uçuşa elverişli bir dağın yolunun olmayışı Nevşehir'e gelecek diğer illerden ve yurt dışından katılım sağlayacak pilotların gözlerinde kötü bir bakış açısı bırakacağının endişesi içerisine girmiş bulunmaktalar.

O yüzden Nevşehirmizin değerli yetkililerinden bu basit işin bir an önce çözülmesini ve uzatılmamasını hem Nevşehir halkı hem de cappadocia havacılık ve doğa Sporları kulübü yetkilileri çok değerli devlet büyüklerimizden talep ettiklerini bildirdiler.

Pilotlardan Tamer Adıyaman ise aşıklı dağına dikilen 25 mt karelik bayrağın şerefine paraşütüylede bayrak uçuşu yaparak gözleri doldurdu.