Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Nevşehir'de başladı. 

Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'ndaki açılış törenine Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Ali Şahin, Boks Federasyonu İl Temsilcisi Özden Taşğın ile çok sayıda sporcu ve davetli katıldı.



Cumartesi günü oynanacak final müsabakaları ile sonra erecek şampiyonada 54 ilden 597 kadın sporcu kendi sıkletinde en iyisi olabilmek adına ringe çıkacak.

Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı yaptığı açıklamada, şampiyonada 54 ilden yıldız genç ve büyük kadınlar kategorilerinde 597 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.


KADINLAR BOKS ŞAMPİYONASI NEVŞEHİR'DE REKOR KATILIMLA BAŞLADI
İsmail Nazlı, "Bu aynı zamanda bir rekor, bundan önceki yıllarda 350-400 sporcu arasında Türkiye şampiyonasına katılım vardı. 3 branşta ilk defa 597 sporcuya ulaştık. Kadın boksu için önemli bir gelişme. Dereceye giren sporcularımız Genç Kadınlar Kategorisi’nde nisan ayında İtalya´da yapılacak Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda yer alarak 2018 yılında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları’na vize almak için mücadele edecekler. Büyük kadınlar kategorisinde yer alan sporcularımız ise yıl içerisinde hem Avrupa hem de dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacaklar" dedi.