Toplantının açılış konuşmasında il temsilcisi Birsen Babacan Çengel öncelikle yeni hakem ve antrenörlerle tanışarak aramıza hoş geldiniz dedi ve tanışma gerçekleştirildi. 
İlimizde düzenlenen Okul Sporları Şampiyonası Yarı Final ve Final Müsabakaları ile ilgili düşüncelerini aktardı. 2017 senesi kapsamında ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan diğer faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. 
İl Temsilcimizin konuşmasının ardından İl Tertip Komitesinin seçimi gerçekleştirildi.
İl tertip kurulu Ünal Kitapçı, Birsen Babacan Çengel, Ekrem Kürekli, Osman Arslan ve İlker Doğan’dan oluştu. 
İlçe temsilcilikleri için dilekçe ile başvuru yapılmasına karar verildi. Türkiye Satranç Federasyonu Nevşehir ili Merkez ilçe Temsilciliği için başvurular başladı. İlçe Temsilcisi olmak isteyenler İlçe Temsilcisi Adaylık Talep Formunu eksiksiz doldurarak en geç 30 Mayıs 2017'ye kadar [email protected]  adresine mail göndermeleri gerekiyor. 
İlimizdeki satrancın gelişimi ile ilgili yapılan görüşmelerden satrancın özellikle son dönemde büyük ilerlemeler kaydettiğini ve gelişim devam etmesi gerektiği yönünde fikir birliği sağlandı. İlimizin satranç merkezine ihtiyacı olduğu belirtilerek bu yönde çalışmalar yapılmasına karar verildi. Lisanslı sporcu sayısının her geçen gün artığını ve daha da artması için çaba sarf edilmesi gerektiği söylendi. 
Dilek ve Temenniler bölümde İlimizde düzenlenecek olan turnuvaların yaş grupları şeklinde kategorilerde yapılması gerektiği ve kulüpleşmenin yeterli düzeyde olmadığı bu konu ile ilgili çalışma yapılması gerektiği dile getirildi. Özellikle çocuklarda satranç sevgisinin artırılması için etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğine dair fikir birliğine varıldı.