Gençlik Hizmetleri ve Spor Nevşehir İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Gençlik Hizmetleri ve Spor Nevşehir İl Müdürlüğümüzde çevre düzenlemesi, tesislerimizin bakım onarımları devam etmekte olup İl Müdürlüğü binamızın doğalgaz dönüşümü ve mantolama işlemleri esnasında daha önce İl Müdürlüğümüz etrafına dikilen bazı ağaçların binaya çok yakın dikilmelerinden dolayı binanın ışık alımını etkilemekte ve aynı zamandan bina temeline zarar verdiğinden mantolama çalışmalarına engel teşkil ettiğinden bazı ağaçlar sökülerek 3 nolu çim saha arkasına diktirilmiş birkaç tanesi belediye park ve bahçelere gönderilmiş olup sökme işlemi gerçekleştirilemeyen söküldüğü zaman binaya zarar verecek olanlar ise kesilmiş yerlerine bina  çevre düzenlemesi esnasında yeni peyzaj çalışması yapılacaktır. Sitenizdeki fotoğraf galerisindeki yerlerin ağaç kesimi ile alakası olmayan yerler olup spor kompleksi içerisinde yapılacak olan Nevşehir Gençlik ve Kültür Merkezi’nin müteahhit firma tarafından temizlenen yeridir.

Müdürlüğümüz olarak 1-2 yıl gibi kısa bir süre zarfında spor kompleksimizi yenileme ve tesisler kazandırma çabası içerisinde olup vatandaşlarımıza daha temiz, düzenli, nezih bir ortamda spor yapma imkanı hazırlama gayreti içerisindeyiz. Nevşehirli spor severler ve vatandaşlarımızdan oldukça olumlu cevaplar ve teşekkürler almaktayız.

Ayrıca tek bir ağaç dikmeyip gibi bir ithamda bulunulmuş aksine;  Nevşehirimize ve gençlerimize gençlerimiz , sporcularımız, personelimizle birlikte her yıl düzenli olarak ağaç dikip gençlik ormanı hazırlıyoruz.(fotoğraf galerimizden ve sitemizden fotoğraflara ulaşabilirsiniz) Amacımız ağaç kesmek olmayıp kurumumuz ve şahsım olarak sadece kurumumuz çevresini değil tüm ülkemizde geleceğin gençlerine daha yeşil daha temiz bir yurt bırakmak.

Şahsım olarak doğaya tarihe, insanlığa sahip çıkan, hizmet eden ve daima gençlerimizin ve halkımızın hizmetkarı olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Tüm halkımızdan spor kompleksimizin düzenlenmesi esnasında bizlere destek vermelerinden ve anlayışlarından dolayı kurumumuz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Spor kompleksimizdeki yüzme havuzu, Gençlik  Merkezi ve çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra daha yeşil, daha düzenli ve planlı bir tesisle gençlerimize ve halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.