Afyonkarahisar’da Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen TKBL Federasyon Kupası sekizli finalinde Nevşehir GHSİM’i 76-44 mağlup eden Mersin Basketbol finale yükselen ilk ekip oldu.
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve TBF TV ekranlarından da naklen yayınlanan ilk yarı final mücadelesinde Mersin Basketbol, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Nevşehir GHSİM’i 76-44’lük skorla mağlup etti.
Mücadelenin ilk 5 dakikasında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, Mersin Basketbol 6-3’lük üstünlüğü yakaladı. Aisha Mohammed ve Gözde Eldaş’ın iki basketiyle skor üstünlüğünü yakalayan Mersin temsilcisi, buna karşın savunma ribaundlarında zorlandı. İlk periyotu 10-7 geride tamamlayan, Nevşehir GHSİM, Halime Vural’ın üç sayılık basketiyle durumu 10-10’a getirdi. Ancak boyalı alanda Mohammed’in oyuna ağırlığını koymasıyla yeniden üstünlüğü eline alan Mersin Basketbol, ilk yarı sonunda 30-20’lik skorla 10 sayılık farkı yakaladı.
Üçüncü periyota hızlı başlayan Mersin Basketbol, Gözde ile Gamze’nin üçer sayılık basketleri ve Gülşah’ın da orta mesafe isabetleriyle 4 dakikada 12-0’lık seri yakalayarak durumu 42-20’ye getirdi. Mola alan Nevşehir temsilcisi karşısında etkili oyununu sürdüren Mersin Basketbol, son 10 dakikalık bölüme de 50-27 üstün girdi. Karşılaşmanın dördüncü periyotunda yakaladığı skor avantajını koruyan Mersin ekibi, maçtan da 76-44 galibiyetle ayrılarak finale yükseldi.
Finale yükselen Mersin Basketbol’da Aisha Mohammed 18 sayı- 12 ribaundla double double rakamlarına ulaştı. Bu mücadelede ayrıca Harika Gözde Eldaş 13 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve Gamze Zeren de 12 sayı- 7 ribaundla oynadı. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Gülşah Çelebi ise 10 sayı- 2 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı.
Turnuvaya veda eden Nevşehir GHSİM’de ise çift haneli skor üreten isim çıkmazken, Ebru Ağar 8 sayı- 4 ribaund- 1 asist, Elvan Çapalı 7 sayı- 2 ribaund ve Sandora Irvin de 2 sayı- 10 ribaundla mücadeleyi noktaladı.