Nevşehir'in köyleriyle , Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Nevşehir Ticaret Borsası canlı hayvan pazarına kurbanlık getiren besiciler satışlardan memnun.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşların fiyat konusunda hayvan sahipleri ile yaptıkları pazarlıklar ise ilginç görüntülere sahne oluyor.

Besici Ayhan Ahmet Şahin, fiyatların geçen seneyle aynı olduğunu belirterek, "Fiyatlarda fazla bir değişiklik yok. Koyunlar 500 liradan bin 200 liraya kadar, büyükbaşlar ise hisse başı bin 400 liradan satılıyor." dedi.

Besici Bayram Hisar'da piyasada kurbanlığın kolay bulunduğunu aktararak, "Fiyatlar normal, geçen yıla oranla fazla bir fark yok." diye konuştu.



KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT

Veteriner Hekim Mehmet Bilgin, Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi verdi.

Bilgin, Kurbanlık hayvanların, sağlıklı, besili, organlarının tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi istenen açıklamada, kurbanlık hayvanların kulaklarında küpe olması, büyükbaş hayvanların 2 yaşını, koyun ve keçilerin 1 yaşını doldurmuş olmaları, kuzuların ise 6 aydan büyük olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Veteriner Hekim Mehmet Bilgin açıklamasında, hayvan hırsızlıklarına karşı dikkatli olunması da istendi.

Nevşehir Ticaret Borsası canlı hayvan pazarında incelemelerde bulunan NTB Başkan Vekili Özcan Bıyıklı ve NTB Genel Sekreteri Uğur Aydoğan'da tüm Nevşehir halkına ve Borsamız üyelerine hayırlı mutlu bir bayram geçirmeleri dileğinde bulundular.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Bu arada Nevşehir Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban kesim yerlerini belirledi. Vatandaşlar, aşağıda belirtilen yerlerde hijyenik, hızlı ve rahat bir şekilde kesim yapabilecek. Umuma açık yerlerde, park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda ise kurban kesimi yapılamayacak.

Nevşehir İli 2016 Yılı Kurban Kesim Yerleri ve Adresleri Açıklandı.

 Nevşehir İli 2016 Yılı  Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen Kesim Yerleri aşağıda belirtilmiştir.​

İşte Nevşehir'de bulunan kurban kesim yerleri adresleri

1-Sümer Mahallesi Sancak Kümesi Çelik Besicilik,
2- Sümer Mah. Şehitlik Karşısı Karataş Besicilik,
3-Çat Yolu üzerindeki Nevşehir Ticaret Borsası Et Kombinası Aksaray cad.No:14
4-Çat Yolu 2.km İstek Et Mandırası
5- Alacaşar Yolu Üzeri 2.km Başkınlar Besi Çiftliği,
  6-Merkez Güzelyurt Mah. Şanlı Sokak No:1
  7-Merkez 2000 Evler Mah.16.Yol No:5 (Lale Yurdu)