NEVŞEHİR(MHA) Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta mücadele eden Nevşehir spor GK BAL Ligi’nde başarıya ulaşmak için yeşil sahada rakiplerinden puan alma gayretini sürdürüyor.

Nevşehirspor Gençlik Kulübü Yönetimi adına Kulüp Başkanı Necmi Cantekin soruları yanıtladı.

Şu an da Nevşehir Spor GK’nın maddi anlamda durumu nasıl?

“Bizim futbolculara karşı verilen sözlerimiz var zaten bunlar zaman içerisinde yerine getiriliyor. Yeni anlaştığımız hocamız ve futbolcularımızın paralarını ödedik. Maç başından başka bir borcumuz yok. Onlarda safha safha ödeniyor.

Nevşehir’in önde gelen isimlerinden Nevşehir Spor’a gereken katkı sağlanıyor mu, siz bu desteği alabiliyor musunuz?

“Şu ana kadar bize destek olan sadece Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 27 bin liralık bir malzeme alımı. Bunun dışında 10 bin lira Nevşehir Ticaret Borsası, 14 bin lira Salih Dirikoç arkadaşımız, 5 bin lira da reklam karşılığı olan ücretler için de Seyit İnce Nevpa Gıda, bunun yanında yine Kapadokya Asansör Eyüp Öz, Ünlü Hafriyat, Şekerlioğlu Aliminyum Adem Şekerli, Toprak Yapı Market, NSC Doğalgaz, Uzer Döviz, Kapadokya Döviz, Şafak Hafriyat, Öncül Yapı, İnceser Kilim Mobilya, Binbir Çeşit Mağazası, Kapadokya Kartal Otel, Tepe Mobilya, Nevbeton, Güçbey, Nevsac, Pamukçu Mühendislik, Denge Bims, Yılmazoğlu Baklavaları, Bayisi bulunduğumuz İdevit Firması, Yurtbay Seramik, Dizayn Boru, Sedat Mühendislik’in yardımları oldu. Bunların dışında şu ana kadar bize en büyük desteği sağlayan Sayın Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver. Sayın Başkanımız Hasan Ünver Meclis Kararı ile 200 bin TL bütçe ayırdı. Ayda 20 bin lira olarak ödemeleri devam ediyor. Yeni sezon için de inşallah daha büyük hizmetler yapacak. Nevşehir’e yakışır bir stadın yapılması için proje üzerinde çalışmaları devam ediyor. Bizi mutlu kılan Nevşehir Spor adının o saha içine resmedilmesi bu bizi son derece mutlu etti. Sayın Ünver’e, milletvekillerimize, maç dönemlerinde bilet alarak Nevşehir Spor’a katkıda bulunan taraftarlarımıza,maçlara gelen siyasiler, STK temsilcileri, daire müdürleri, basın mensupları ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi biz stadın içine reklam karşılığı para yardımlarını makbuzlarını da keserek veriyoruz. Belediye başkanımızı saymazsak reklam verenlerinde sayısı bir elin parmağını geçmez.

Yeni bir Teknik direktörle anlaşıldı bu paralelde Nevşehir Spor nasıl bir yol izleyecek?

Bizim arzumuz ve hedefimiz Nevşehir’i futbolda da bir marka yapmak. Şu anda bir öngörü de bulunmaktan ziyade bizim ana düşüncemiz devre kapandıktan sonra yani playoff’dan sonra 4’üncü defa Nevşehir Spor’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil etme iznini alırsak elimize, bu da Nevşehir 1. Amatör Lig’de birinci olan takımla baraj maçı yapacağız.

Diğer Playoff takımlarına da başarılar diliyorum. Sağlık Spor U 14’de başarılı oldu tebrik ediyorum. Özel İdare Spor’u da tebrik ediyorum. Bu takımlar Nevşehir’in alt yapısı dediğimiz futbolcu kardeşlerimiz zaman zaman bunların içinden beğendiğimiz kardeşlerimiz olursa hocalarımıza öneriyoruz.