Aralarında Nevşehir’inde bulunduğu toplam 29 İl´de profesyonel futbol takımı bulunmuyor.

Spor kamuoyunda iyiden iyiye konuşulmaya başlayan iddialara göre profesyonel liglerde takimi olmayan ilerin Milletvekileri harekete geçip mecliste önerge sunmak istiyor...

Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan Kalmasın!​

Gençlerimizin Spora teşvik edilmesi isteniyorsa ve bunda samimi isek, Türk Futbolunun gelişmesini istiyorsak Milyarlarca paraların çöpe atılması istenmiyorsa;
Sayın Cumhurbaşkanım,
Başbakanım,
Gençlik ve Spor Bakanım,
Milletvekillerim,
Türkiye Futbol Federasyonumuz,
Lütfen Bu sese kulak verin!


29 ilin profesyonel takımı yok!
Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çankırı, Edirne, Hakkâri, Isparta, Kars, Kırşehir, Kırıkkale, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Sinop, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kütahya, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Kilis, Şırnak illerinde profesyonel takımı bulunmuyor ve ortak hareket edip kısa surede sonuç alinabilir düşüncesi var.

Dile kolay tam 29 il'de profosyonel takım bulunmuyor. Oysa Bu şehirlerin Milletvekilleri hazırlayacakları bir dilekçe ile Önce Spor Bakanlığını birlikte ziyaret edip bu konuda yaşanan mağduriyet ve önemini anlatsalar. Bu konuda Meclise geldiğinde de eminiz ki tüm vekiller buna HAYIR demeyeceklerdir. Zira bu şehirler zaten küçük iller ve burada yaşayan gençlerin başka hiçbir sosyal aktivitesi olmaması ve gerekse spora teşvik için böylesi bir öneri mutlaka değerlendirilmelidir. Bu şehir takımlarını Milyarlarca para harcayarak küçük mahalle takımları ile karşı karşıya getirtmek hiç bir şekilde mantıkla izah edilemez. Diğer taraftan bu şehirlerle birlikte çoğu il, ilçe belde belediyelerinin takımlaının olduğuda düşünülürse hemde Belediyelerimize külfet olmaktan çıkar.Bal ligi Türk futbolunun lokomotifi alt yapısı olsun isteniyorsa ama sözde değilde özde bunu kesinlikle Futbol Federasyonunun ciddi manada biran önce değerlendirip hayata geçirilmesi içinde destek olması şart. Bal liginde 2 yabancı oynatmanında önüne geçilmesi adınada çok önemli bir adım olur. 

İŞTE PROFESYONEL TAKIMI BULUNAN O İLLER:
Adana (3) Afyonkarahisar (1), Ankara (10), Antalya (4), Aydın (2), Balıkesir (2), Bolu (1), Bursa (5), Çanakkale (1), Çorum (1), Denizli (3), Diyarbakır (2), Elazığ (2), Erzincan (1), Erzurum (1), Eskişehir (1), Gaziantep (2), Giresun (1), Gümüşhane (1), Hatay (4), Mersin (2), İstanbul (24), İzmir (8), Kastamonu (1), Kayseri (2), Kocaeli (5), Konya (2), Malatya (1), Manisa (4), Kahramanmaraş (1), Muğla (3), Niğde (1), Ordu (1), Rize (2), Sakarya (1), Samsun, (1) Sivas (2), Tekirdağ (2), Tokat (2), Trabzon (6), Şanlıurfa (1), Uşak (1), Van (1), Zonguldak (1), Bayburt (1), Batman (1), Karabük (1), Düzce (1)