Nevşehir de yüzme kurslarına büyük ilgi var. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Nevşehirlilere 4 mevsim yüzme imkanı sunuyor. Kış aylarında da büyük ilgi gören havuz, özellikle hafta sonları öğrenci ve çocuklar tarafından dolup taşıyor. 

Öğrencilerin hafta sonu havuz keyfi bir başka...

Hafta sonu tatilini fırsat bilen öğrenciler, hem yüzme öğrenmek hem de tatilin tadını çıkarmak için havuza adeta akın ediyor.Yüzme kursuna katılan öğrenciler 1 aylık kursun ardından yüzme öğrenebiliyor. Yalnız çocuklar değil, yetişkin bay ve bayanlara yönelik yüzme kursları da düzenleniyor. Yetişkinler, 4 haftalık 8 seanstan oluşan yüzme kurslarına katılabiliyorlar.

HİJYEN BİRİNCİ KURAL

Havuzda temizlik kurallarına harfiyyen uyularak, halk sağlığına büyük önem veriliyor.

Havuz suyu ölçümleri düzenli olarak yapılan tesisin, ayda bir kez kimyasal ve fiziksel özellik ölçümlerinin yanı sıra mikrobiyolojik ölçümleri yapılıyor. Haftalık olarak da alkalinite ölçümleri gerçekleştiriliyor.

TESİSTEN NASIL YARARLANABİLİRİM?

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde İlimiz Spor Kompleksimize yapılan Yüzme Havuzu kayıtları devam ediyor.            

Haftanın belli, saatlerinde seanslar halinde çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza hizmet verecek olan havuzumuzda öncelikle 6-12 yaş çocuklarımıza yüzme kursu açılacaktır. Ayrıca halkımızdan yüzme bilmeyen vatandaşlarımıza ve gençlerimize de talepler doğrultusunda kurslar verilecektir.

1- Havuz için her bir seansın 1 saat 30 dk olarak belirlenmesi

2-Havuz giriş kart bedeli 10 TL (1 defaya mahsus)

3-Giriş ücreti sivil 10 TL

4- Öğrenci ve sporcu (lisanslı) giriş ücreti 8 TL

5-Şehit, Gazi ve 1. Derece yakınlarına giriş ücreti %50 indirimli

6-Kulvar ücreti (maksimum 10 -12 sporcu) 80 TL

7-Engelli %50 indirimli (öğrenci ve sporcu 4 TL, sivil 5 TL)

8-Eğitim seansları %50 fazla ücretlendirilmesi belirlenmiştir.            

Yüzme Kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız ekte yer alan  ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün resmi sitesinde (nevsehir.gsb.gov.tr) yer alan kayıt formunu doldurup, kayıtlarını Yüzme Havuzumuza yaptırarak yüzme  havuzu giriş kartlarını çıkartabilirler.              

Tüm halkımızı Spor Kompleksimize bekleriz.