Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü kurulduğu günden itibaren her yıl Nevşehir’imizin sportif arenada hak ettiği yeri alması hususunda üzerine düşeni yapmaya devam etmektedir.
 Kurumsal bir yapı içerisinde günlük değil, uzun vadeli bir strateji ve plan dahilinde, iyi örnekler oluşturma gayretinde olduklarını belirten Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın, sporun, ekip, plan ve sabır işi olduğunu belirtti.
 Taşğın, amacımız sadece skor olarak galip gelmek değil, aynı zamanda iyi örnekler oluşturarak sporun Nevşehir’imizde kültür haline gelmesini sağlamaktır. Nevşehir’imizi sportif anlamda en üst düzeyde temsil etmek için geçen yıl katıldığımız Türkiye Basketbol Kadınlar 2. Liginde ikinci yılında sezonun bitimine iki maç kala playoff’u garantileyerek yeni heyecanları basketbol severlere yaşatmak için kura gününü bekliyoruz dedi.
 Hafta sonu Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ile karşılaşan ve karşılaşmayı 58 – 50 kaybetmesine rağmen playoffu garantileyerek önümüzdeki günlerde çekilecek kura ile yeni grubunu belirleyecek. Birçok hemşehrimizinde izlediği maçın sonrasında takdir ve tebrikleri almamız bizleri daha da cesaretlendirirken Nevşehir’imiz için doğru işler yaptığımızın delili oldu.
 Çarşamba 05-02-2014 günü saat 14’de evimizde oynayacağımız Alanya maçı ve daha sonra Osmaniye’de hafta sonu oynayacağımız As Osmaniye Spor maçı ile bu yıl koyduğumuz hedefe ulaşmış olacağız dedi. Taşğın, yaptığımız bu çalışmalarda bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bu şehir için varız diyen 11 branşdaki teknik ekibe teşekkür eder, daha güzel günlere şehrimizi hep birlikte taşımak ümidi ile tüm sporseverleri saygıyla selamlarım dedi.