Bu yıl 55'incisi düzenlenen Türkiye kupasında 2016-2017 sezon heyecanına Nevşehir Spor da katıldı. Takımımız Nevşehir Spor Gazi Stadyumu'nda saat 15.00'de başlayan karşılaşmada 68 Aksaray Belediyespor ile oynadı.

Nevşehir Spor, Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçında oynadığı muhteşem futbolla 68 Aksaray Belediye Spor'u 26. ve (Penaltıdan), 82. Dakikalarda Aydın Kuzu'nun attığı gollerle 2-0 yendi.

Nevşehir Gazi Stadındaki karşılaşmayı Konya Bölgesi hakemlerinden Hasan Ertuğan, Hulusi Akırşan ve Erdal Erdem hakem üçlüsü yönetti. 

MAÇ ÖNCESİ KURBAN KESİLDİ

Yeni sezonun Nevşehirspor kulübüne kazasız ve sakatlıklardan uzak olması için Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur 68 Aksaray Belediye Spor maçı öncesi kurban kesildi. Maçtan önce kesilen kurbanın kanı, tek tek futbolcu ve teknik kadronun alnına sürüldü. Kurban kesiminin ardından futbolcular sahaya çıktı.


Nevşehirspor müsabakaya, kalede Hayrettin Çınar,  defansta Murat Demirezen, Edip Saruhan, Recep Demir, orta alanda, Gürkan Durmuş, Aytaç Köse,  İlhan Aydoğdu ve Aydın Kuzu ile ilerde Burak Mete, Furkan Gezer veQuesi Jonathan Weston onbiri ile çıktı.

İlk dakikadan itibaren etkili bir futbol ortaya koyan Nevşehir Spor, aradığı golü 26. dakikada Penaltıdan Aydın Kuzu ile bulurken, temsilcimiz soyunma odasına 1-0 önde girdi. 

İlk yarıya hızlı başlayan ev sahibi kırmızı beyazlı Nevşehirspor 26. Dakikada penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Aydın Kuzu takımını 1-0 öne geçirdi. İlk devre Nevşehirspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Taraftar desteğini de arkasına alan Nevşehirspor ikinci yarıda da etkili futboluna devam etti. Aksaray Belediye Spor'un nadir gerçekleştirdiği cılız ataklardan gol sesi çıkmazken dostluk içerisinde gerçekleşen maçın 82. Dakikasında yine Aydın Kuzu'nun golüyle farkı ikiye çıkartan Nevşehirspor,Maçta başka gol olmayınca 90 dakikanın sonunda sahadan 2 farklı galibiyetle ayrıldı.

Nevşehirspor, 68 Aksaray Belediye Spor’u 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupasında bir üst tura geçmeyi başardı.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Nevşehirspor'u Yalnız Bırakmadı...!

Nevşehir Vali Yardımcısı  Hasan Kayhan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, Nevşehir Spor Kulüp Başkanı Muzeffer Leblebici'de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. 

Maç sonunda futbolcular galibiyeti taraftarıyla doyasıya kutlarken, Nevşehir Spor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici; teknik heyeti ve sporcuları tek tebrik ederek, stadı dolduran taraftarlara da takımımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Leblebici ayrıca Başta Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver olmak üzere şehrimizizn takımına destek için maça iştirak eden tüm belde ve ilçe Belediye Başkanlarıyla Nevşehir protokolüne ayrı ayrı teşekkür etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tura çıkan Nevşehir Spor'un rakibi Cuma günü çekilecek kura ile belli olacak. 


Mustafa Ferveren Gazi Stadından Bildiriyor.