Pazar günü Nevşehir Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda gerçekleştirilen karşılaşmaya; Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Metin Altınkaya, Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra her iki takımın seyircileri ve  sporseverleri katıldı.

 

Karşılaşma öncesi Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ev sahibi olarak Orman Spor Kulübü Başkanına teşekkür plaketi verdi.  24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla sahaya ellerinde‘Solmayan bir çiçeksin öğretmenim’ yazılı pankartla çıkan Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımını seyirciler ayakta alkışladı.

 

Orman Spor Bayan Basketbol Takımını ve heyetini tebrik eden Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımı ve heyetine ise“Sizler elinizden geleni yaptınız. Bu takım yeni kurulmuş bir takım ve eksiklikleri bulunan bir takım. Elbette galibiyetin yanında yenilgi de olacaktır. Bu yüzden morallerimizi bozmayalım, bundan sonraki karşılaşmalarda daha iyi sonuçlar elde edebilmek için mücadele edelim” diye moral verdi.  

 

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Orman Spor Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Tuğçe Tan, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirtirken Kulüp Antrenörü Mustafa Seçerlioğlu ise “Bugünkü maçtan galibiyetle ayrılmaktan dolayı mutluyuz ve Nevşehir Üniversitesi takımını da yürekten kutluyorum.  Anadolu’da ilk defa bir bayan takımın kurulması gerçekten çok sevindirici. Yeni kurulan bir takım oldukları için bir takım eksiklikler olabilir. Ama buraya ayrı bir hava getirdikleri, gelecekte de bu yatırımını geliştirerek devam edeceklerine inanıyorum"dedi.

 

Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Maçı kaybetmenin üzüntü içerisindeyiz ama, ligin ilk haftasından beri süre gelen oyuncu eksikliğimiz devam ediyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. İnşallah ileride daha iyi bir takım olacağız. Bugün buraya bizleri desteklemeye gelen basketbol severlere ve Nevşehir halkına teşekkür ediyorum” derken oyuncu Tuğçe Tan ise, “Maçı kaybetmemize rağmen elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi oynayacağız” açıklamasında bulundu.