Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi A grubunda 17. haftasının önemli maçında Nevşehir Üniversitesi ile Alanya Belediyesi Avanos Atatürk Spor salonunda karşılaştı. 5 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 16:00'da başlayan maçta Alanya'da oynanan maçı 71-68 kazanan Alanya Belediyesi  bu maçı da 67 – 52 kazandı. İlk periyot 11- 5, 2. periyot 37 – 17 Alanya Belediyenin üstünlüğü ile sona ererken 2. devrenin ilk periyotunda skor 50 – 36 oldu. Maç bittiğinde elektronik skorbord 67 – 52 Alanya Belediyesinin maçı galip bitirdiğini gösteriyordu. Nevşehir Üniversitesi takımında oyunun tamamında sahada olan Ayesha Sakeena Barkley attığı 12 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken 27 dakika oyunda kalan Hatice Tuğçe Tari ise 10 sayı ile maçı tamamladı.

 
Rakip Alanya Belediyesinde ise 37 dakika oyunda kalan Şeyma Kum 23 sayı ile takımının ve maçın en çok sayı atan oyuncusu olurken yine aynı takımdan 40 dakika oyunda kalan Samantha Marie Ostarello ise attığı 21 sayı ile takımının galip gelmesinde önemli rol oynadılar.

Nevşehir Üniversitesi şut yüzdesi, serbest atış, ribaund, asist, top çalma ve top kaybında rakip Alanya Belediyesinin gerisinde kalırken üstün olduğu tek alan ise 3 sayı atışı oldu. Nevşehir Üniversitesi 19 üçlükten 6'sında isabet kaydederken Alanya Belediyesi ise 27 üç sayılık atıştan 7'sinde isabet kaydetti.
Bu sonuçla Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi A grubunda 17. hafta sonunda Nevşehir Üniversitesi oynadığı 15 maçta aldığı 7 galibiyet ve 8 mağlubiyetle 22 puan toplayıp 5. sırada yer aldı.

Alanya Belediye ise 15 maçta 8 galibiyet, 7 mağlubiyetle 23 puan toplayıp 4. sırada yer aldı. Grupta Çankaya Üniversitesi 15 maçta 15 galibiyetle lider durumda bulunuyor.

Avanos'un organizasyon başarısını bir kez daha gösterdiği, centilmence oynanan bu önemli maçı Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, Avanos’ta kamp yapan Ankara 12 DABO oyuncuları ve aileleri ile Kapadokya Avanos Spor Basketbol antrenörü Babür Taşer de izledi.

www.avanosgazetesi.com