4 bin 508 Sporcu Katılıyor

NEVŞEHİR(MHA) Okulların tatil olmasıyla birlikte başlatılan Yaz Spor Okullarına ilimizde 4 bin 508 Sporcunun katıldığı bildirildi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Geçtiğimiz yıl il genelinde 4 bin 200 dolayında sporcunun katıldığı yaz spor okullarına bu yıl 4 bin 508 Sporcunun katıldığını belirtti.

17 ayrı branşta düzenlenen yaz spor okullarının ilimiz Spor alt yapısının geliştirilmesi açısından son derece önemli olduğuna değinen İl Müdürü Ünlüer, “İlimizde düzenlenen yaz spor okullarına her geçen yıl katılımın artması oldukça sevindirici. 2013 Yılında düzenlenen yaz spor okullarına 4 bin 200 dolayında sporcu katılmıştı. Bu yıl düzenlenen 17 ayrı branştaki yaz spor okuluna 4 bin 508 Sporcunun katılması da bunu gösteriyor. Yaz spor okulları bir yandan okul tatili süresince çocuklarımızın boş vakitlerini Spor yaparak değerlendirmesinin yanında, bir yandan da ilimizdeki Spor branşlarına lisanslı Sporcuların seçimi aşamasında da son derece önem arz ediyor. 29 Haziran itibariyle başlatılan yaz spor okullarımızda son derece yetenekli sporcu adayları da göze çarpıyor. Bu sporcularımızı belirleyerek ilimizin çeşitli spor dallarındaki başarısının artırılmasına yönlendiriyoruz” dedi.