20 Temmuz 1954 yılında il olan Nevşehir’de ilk kez bir akşam maçı oynandı.
Nevşehir 1. Amatör Lig play off yarı final rövanş maçında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Ürgüp Spor takımları karşılaştı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan futbol sahasında karşılaşan takımlar Nevşehir tarihinde ilk kez bir akşam maçı oynayarak tarihe geçmiş oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi M. Tolga Karaca, Nevşehir tarihinde ilk kez bir akşam maçı oynattıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Karaca, “1954 yılı itibarıyla il olan Nevşehir’de ilk defa bir gece müsabakası oynatıyoruz. Hem Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi hem de tertip komitesi başkanı olarak bu haklı gururu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Müsabakayı akşam oynatıyoruz çünkü Nevşehir 1. Amatör Lig’de play off müsabakalarına dörtlü takımlar kalmıştı. Takımlarımızın istek ve dileklerini göz önünde bulundurarak bu kanıya vardık. Play off’a kalan takımlarımızdan bir tanesinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olması hasebiyle kendi sahalarında oynamaları konusunda tertip komitesinin bir kararı var. Kulüplerimiz ile görüştük kendilerinin fikirlerini, düşüncelerini aldık. Onlar da kabul ettiler. Ve Nevşehir tarihinde bir ilk Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sahasında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Ürgüp Sporun play off müsabakası akşam oynanıyor. Amacımız futbolun güzelleşmesi, gelişmesi, değer katılmasıdır. Biz bu noktada üzerimize düşeni Türkiye Futbol Federasyonu olarak yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde ilk kez bir akşam maçını izledikleri için mutlu olduklarını kaydeden sporseverler ise bu sahanın yapılmasında ve böylesine bir maçı oynatmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiler. Maçı yaklaşık 750 kişi izledi.
Mücadelenin normal süresi ve uzatmaları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi futbol takımının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Finale ise penaltı atışları sonrasında rakibi Ürgüp Spor’a 10-9 üstünlük sağlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi futbol takımı çıktı.
Geçtiğimiz pazar günü oynanan ilk maçı Ürgüp Spor 1-0 kazanmıştı.