Artık 2023 Hedeflerine Kaldı !

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’e yeni ve modern stadyum yapımı işi yılan hikayesini geçti. 2023 hedeflerini girmeye aday görünüyor.

2 Yıl önce Haziran ayında Ajansların TOKİ’nin Nevşehir’e yeni bir stadyum yapacağı haberlerinin üzerinden aylar geçti. Bu süre içerisinde ne mevcut stadyumun yıkılması, ne de yerine bir stadyum yapılması konusunda tek bir gelişme yaşanmadı.

Bazı siyasilere göre 15 bin kişilik stadyumun yapılması planlanan Nevşehir daha uzun bir süre Gazi Stadyumuna talim edecek gibi görünüyor.

12 Haziran 2013 tarihinde ajansların ulusal ve yerel basına geçtiği haberde bakın Nevşehir’e yeni bir stadyum Müjdesi nasıl aktarılmıştı; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012'de 18 yeni stadyum, 18 kapalı yüzme havuzu, 75 gençlik merkezi olmak üzere toplam 384 spor yatırımının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bakanlık ile TOKİ arasında imzalanan ve imzalanma aşamasındaki protokollerle Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon'a yeni stadyum yapılacak. Son olarak, Nevşehir ve İzmir stadyumları için protokollerde imza aşamasına gelindi. Bakanlığın yürüttüğü yatırım projeleri çerçevesinde Bursa, Konya ve Çorum'a yapılacak stadyumları belediyeler inşa edecek”.