Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Okul Sporları kapsamında düzenlenen Fiziksel Etkinlik Oyunları 28 Mayıs 2013 Salı günü 3 Nolu Futbol Sahasında yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Fiziksel Etkinlik Oyunlarına 11 okuldan yaklaşık 400-500 öğrenci katılımı sağlandı. Etkinlikler yarışma niteliği olmadan çok yönlü oyunsal etkinlikler şeklinde, şenlik ortamında öğrencilerin eğlenmesi amaçlı düzenlenmiş olup takım ve iş birliği duygusunu geliştirme hedeflenmiştir.


Fiziksel etkinlik oyunlarında çocuklarımız bowling oyunu, çemberle iş birliği oyunu, çift ayak atlama oyunu, dairesel bayrak koşusu, el değdirerek bayrak koşusu, fasulye torbası atma, halat çekme, koordinasyon koşusu ve puanlı hedef oyunlarıyla gönüllerince eğlendiler.


Nevşehir İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER yaptığı açıklamada,
etkinliklerin kazanma amacı olmadan katılım ön planda tutularak 1-4 sınıf öğrencileri arasında düzenlenip on çeşit oyun oynatılarak  oyunların temel spor eğitimi çerçevesinde, performans ve rekabete dayalı olmayan, çok yönlü oyunsal etkinlikler şeklinde festival havasında gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Etkinliklerin sonunda katılan her okula İl Müdürümüz tarafından kupa takdim edilerek öğrencilere katılım belgesi, meyve suyu, kek ve şapka verildi.

Fiziksel etkinlik oyunlarına katılan okullar:

1-     Rauf Nail Akman İlk Okulu

2-     Boğaz Orta Okulu

3-     Ersular İlk Okulu

4-     19 Mayıs Orta Okulu

5-     Yeni Çeşme İlk Okulu

6-     Göre İlk Okulu

7-     20 Temmuz İlk Okulu

8-     Terlemez İlk Okulu

9-     Acıgöl Karapınar İlk Okulu

10-  100. Yıl Ülfet Başer İlk Okulu

11-  Orta Hisar İlk Okulu