NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yüzme sporlarının gelişmesi ve Nevşehir’den de yüzme branşında sporcuların ilimizi ulusal, uluslar arası müsabakalarda temsil etmelerine zemin hazırlayacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı beklenin üzerinde bir hız ile sürüyor.

2012 Kasım ayında yer teslimi yapılarak inşaatına başlanan ve 2 Yılda tamamlanması hedeflenen Yarı Olimpik yüzme havuzunda çatı monte çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği gözlenirken, elektrik ve su tesisatları ise tamamlandı.

İnşaatı sık sık gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, inşaatın bu hızla devam etmesi durumunda yılsonuna kadar tamamlanabileceğini belirtti.

Olimpik yüzme havuzunun gençlerimiz açısından son derece önemli olduğunu ve ilimizde yüzme sporunda sporcuların yetiştirilmesine bu tesisin önemli katkı sağlayacağını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer, “Bilindiği gibi yarı olimpik yüzme havuzumuzun inşaatına geçtiğimiz kasım ayında başlanmıştı. Şu an % 65 seviyesine ulaşmış durumda. Çatı monte çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından elektrik ve su tesisatı çalışmaları bitti. Müteahhidimiz son derece hızlı ve titiz bir çalışma ortaya koyuyor. Bu hızla inşaat devam ederse bu yılsonuna kadar tesisimizin tamamlanacağını düşünüyoruz. 2 Yıl süreli tesisimizin inşaatı bir yıl gibi bir sürede tamamlanarak hizmete açılmış olunacak” diye konuştu.

İlimizde kamu yatırımlarında son yıllarda yaşanan sorunların ardından bir spor tesisinin bu denli hızla ilerlemesi ve süresinin neredeyse yarısında tamamlanarak hizmete açılacak olması galiba ilimizde kamu yatırımı yapan birçok kamu kurum ve kuruluşunu da kıskandıracak.