Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig C grubunda mücadele eden Nevşehir Gençlik spor ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basketbol takımları karşı karşıya geldi.

TKBL 2. Lig C Grubunda mücadele eden temsilcilerimiz Nevşehir Gençlik Spor Bayan Basketbol takımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bayan Basketbol takımları Damat İbrahim Paşa Spor salonunda karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda ise gülen taraf Nevşehir Hacı Bektaş Veli Bayan Basketbol takımı oldu. Maça hızlı başlayan Nevşehir Gençlik Spor Bayan Basketbol takımı maçın ilk periyotunu 21-8, ikinci periyotunu ise 34-22 önde kapattı. Maçın üçüncü periyotunda üstün bir oyun sergileyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bayan Basketbol takımı bu periyotu 43-40 önde kapattı. Maçın son periyotunda da üstünlüğünü koruyan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bayan basketbol takımı maçı 61-54 kazandı.

Nevşehir derbisinde maçın en skorer ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bayan basketbol takımından 20 sayı ile oynayan Porsha Janise olurken, Nevşehir Gençlik Spor Bayan Basketbol takımının en skorer oyuncusu ise 15 sayı ile Nilüfer Bağcı oldu.