Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, İlimizde Spor etkinliklerinin ve Spor turizminin gelişmesi adına il müdürlüğü olarak büyük bir çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Yıl içerisinde ilimizde düzenlenen çeşitli Spor faaliyetlerinin yanında çeşitli federasyonlarının Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kampa alınması, ulusal etkinliklerin ilimizde düzenlenmesi gibi etkinliklerinin ilimiz ekonomisine de önemli bir katkı sağladığına değinen İl Müdürü Ünlüer, bu yıl ilimize Üçüncü Lig, 2. Lig ve Spor Toto 1. Lig takımlarından 70 kadarının gelerek sezon öncesi kamp çalışmasında bulunmasının da beklendiğini ifade etti.

Ünlüer, “Spor Turizmi açısından Kapadokya ayrıcalıklı bir bölge. Tesislerimizin fazla olması, bakımlı ve hijyenik olması da bu konuda önem taşıyor. Federasyonlarımızda Nevşehir’e bu konuda güzel bir bakış açısına sahipler. Şu ana kadar ilimizde 70 bine yakın sporcu, idareci, hakem gelmiş son dönemde Spor etkinlikleri çerçevesinde. İlimizde 17 adet çim sahamızın olması futbol takımlarının ilgisini görüyor. Geçtiğimiz yıl 60 dolayında takım ilimize gelerek sezon öncesi hazırlık kampı yapmış. Bu yıl da 70 dolayında takımın ilimize gelerek kamp çalışmasında bulunmasını bekliyoruz. İl Müdürlüğü olarak bu takımların ilimize gelerek kamp yapmaları konusunda gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Zira burada kazanan Nevşehir oluyor. Ekonomik anlamda da ilimize katkı sağlıyorlar” diye konuştu.