SESLERİ “VOLEYBOL” OLACAK

Nevşehir Spor İl Müdürlüğü engelliler için yürüttüğü projeler arasına bir yenisini daha ekledi.  Antrenörlerimizden Aylin Özgen FERALAN’ın hazırlamış olduğu Sesimiz Voleybol Projesi uygulanmaya başladı.Bu proje sözel iletişim kurmada güçlükleri olan 7-18 yaş arası gruplara, voleybol sporunu öğretmek, serbest zamanlarını daha aktif ve iyi değerlendiren bireyler olmalarını sağlamanın yanında bu sporu sevdirerek ilimiz genelinde spor yapan işitme engelli çocuklarımızın sayısını arttırarak  fiziksel , zihinsel ,duygusal ve ahlaki açıdan sağlam öğrenciler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilmiştir. İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER ve Voleybol Antrenörümüz Aylin Özgen FERALAN proje kapsamında bulunan Damat İbrahim Paşa Orta Okulunu ziyaret edip proje hakkında bilgi vererek öğrencilerle tanıştılar.

İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER,” Sesimiz Voleybol Projesinin önemini vurgulayarak işitme engelli öğrencilerimizin bu projeyle daha sosyal bireyler haline geleceğini belirtti.  Engel Düşüncededir, Düşüncelerimize Engel Koymayalım sloganıyla hayata geçirilen projelerimiz hızla devam etmektedir. Salı ve Perşembe günleri Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde antrenörlerimiz nezaretinde orada eğitim gören engelli çocuklarımıza spor eğitimi verilmektedir.” dedi.

OKUL SPORLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları hentbol yıldızlar erkek ve kız il birinciliği müsabakaları 23 Ocak 2013 Çarşamba günü Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarla sona erdi. Sporcuların büyük mücadelelerine sahne olan müsabakalar sonucunda;

Hentbol Yıldız Kızlarda dereceye giren okullar

1-     75. Orta Okulu

2-     Toki 125. Yıl Orta Okulu

3-     Acıgöl 4 Temmuz Orta Okulu

Hentbol Yıldız erkeklerde dereceye giren okullar

1-     Orta Hisar orta Okulu

2-     Toki 125. Yıl Orta Okulu

3-     Acıgöl Atatürk Orta Okulu

 

Nevşehir Lisesinde tamamlanan yıldız kız voleybol müsabakaları 23 Ocak 2013 Çarşamba günü sona erdi. 5 grupta 20 okulun katılımıyla gerçekleşen müsabakalar 11 gün sürdü.

Voleybol Yıldız kızlarda dereceye giren okullar

1-     Rauf Nail Akman Orta Okulu

2-     Özyayla Orta Okulu

3-     Ürgüp Mehmet Diker Orta Okulu

 

Voleybol Yıldız erkeklerde dereceye giren okullar

1-     H.Ahmet Toksöz Orta Okulu

2-     Tuzköy orta okulu

3-     Kalaba Yunus Emre Orta Okulu

 

Kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden Takım İdareci,Antrenör ve Sporcularını tebrik eder,bundan sonraki müsabakalarda başarılar dileriz.