Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, il genelinde yaklaşık 15 milyon liralık spor tesisi yatırımı yapıldığını kaydetti. Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ülke genelinde büyük spor tesisi yatırımlarına imza attığını, bunun yansımalarının Nevşehir'de de görüldüğünü söyledi.

Bakanlığın Nevşehir'e yaklaşık 15 milyon liralık spor tesisi yatırımının yaptığını belirten Ünlüer, Nevşehir merkezde toplam 5 bin metrekarelik alana yapılan yüzme havuzu ve 2 bin metrekarelik yeni gençlik merkezinin de inşaatının devam ettiğini, her iki tesisin de bu yıl tamamlayacağını ifade etti.

Yeni gençlik merkezinin tamamlandığında birçok sosyal ve sportif aktiviteye ev sahipliği yapacağını kaydeden Ünlüer, şöyle devam etti: 

 "Gençlik merkezimizde çok amaçlı spor salonumuz olacak. Ayrıca merkezimizde müzik odası, kütüphane, gençlerin el becerilerini geliştirebileceği bölümler de olacak. Şu anda Kozaklı'daki spor salonumuz tamamlandı, faaliyete geçti. Hacıbektaş sentetik fubol sahamız tamamlanmak üzere. Ayrıca il merkezimize yeni sentetik futbol sahası için belediyemiz yer tahsisinde bulundu. Şu an proje aşamasında, en kısa zamanda oranın da temelini atacağız. Ayrıca Avanos gençlik merkezi için de yer bulduk. En kısa zamanda buranın inşaatına da başlayacağız.Tüm bu yatırımların toplam bedeli 15 milyon lirayı buluyor."