Nevşehir  tarihinin en büyük spor yatırımlarından olan ilk ve tek yarı olimpik yüzme havuzuna test suyu alınmaya başladı.

Önümüzdeki günlerde geçici kabulü yapılan tesis Yüzde 98 oranında tamamlanarak Nevşehir halkımızın hizmetine girdi. 

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi içerisinde yapımı tamamlanan ve Yaklaşık olarak 7 milyon TL’ye mal olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete girdi ve kayıt işlemleri başladı.

www.fibhaber.Com'a açıklamada bulanan ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için yaklaşık 7 milyon TL harcama yapılacağını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, tesisin tamamlanması ile birlikte yüzme branşındaki bir çok önemli spor organizasyonuna Nevşehir'in ev sahipliği yapabileceğini vurguladı. 

Ünlüer, 
yarı olimpik yüzme havuzumuzun tamamlanması ile en büyük amacımız bu tesisimizden Nevşehirli gençlerimizin ve vatandaşlarımızın yararlanması ve yüzme branşında başarılı sporcular yetiştirmek olarak ifade etti.

Tamamlanan ve yeni kayıtların başladığı havuzun ilk denemeleri için dolum yapıldı. Nevşehir tarihinin ilk ve tek yarı olimpik yüzme havuzu İlimiz yüzme branşında sporcularımız ve halkımız için büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak.