İlimiz Nevşehir in profesyonel takımı olduğunu biliyor muydunuz….İşte Nevşehir’in Bayanlar Basketbol 2.Liginde bulunan tek temsilcisi Nevşehir Üniversitesi Bayanlar Basket Takımımız ilimizin bu anlamda açığını kaparken tüm Nevşehirli sporseverleri de memnun ediyor.

 

Onlar Nevşehirlilerin Gururu oldular

 

Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımı, 20 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 14:00’de İstanbul Caferağa Spor Salonunda Asistanbul ile ilk karşılaşacak. İlk hafta Zeytinli Belediyesinin ligden çekilmesi sonucu bay geçen Nevşehir Üniversitesi 2. Lig Bayan Basketbol Takımı, ilimizi profesyonel liglerin en üst düzeyinde temsil etmektedir.

"Önceliğimiz Nevşehir..."

Amaçlarının Nevşehir ve Nevşehir Üniversitesini bilimsel anlamda olduğu gibi sportif anlamda da hak ettiği ulusal ve uluslararası seviyeye taşımak oluğunu belirten Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, “Türk sporuna bir nefeste Nevşehir’den amacı ile başlattığımız kulüpleşme sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile çalışma arkadaşlarına, kulübümüze bağlı takımlarımızın bütün teknik ekibine ve sporculara Türk sporunun gelişmesi için vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Taşğın ayrıca, ilimizde ve Nevşehirimizi temsilen il dışında hafta sonu oynanacak olan tüm sportif faaliyetlerde sporculara başarılar dileğinde bulundu.