Nevşehir spor ’da Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında Yeni Kırşehirspor u 4-1 le eleyerek 2.Tura yükselirken şüphesiz Maçın Adamı yeni transfer Senegalli Futbolcu Elhadji Saliou Seck oldu.

Nevşehirsporun yeni transferi El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ) İlk Resmi Karşılaşmasında 2 Gol Buldu ...!  Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında Gazi stadında Yeşil Kırşehir sporu konuk eden Nevşehir spor GK,Maçın ilk yarısının sonunda Soner Yirmibeş le bulduğu golle ilk yarıda sahayı 1-0 lık galibiyetle terk ederken,İkinci yarısında maçın 90 + 3. Dakikasında Nevşehir sporda Emre Öztürk kırmızı kart ile oyun dışına atıldı. Nevşehirspor 10 kişi kalmıştı ve Maç bu skorla bitecek derken Yeşil Kırşehir spor karambolde Yiğit Alan ın atmış olduğu gol ile maçta beraberliği yakaladı. 1-1 Maçın hakemi daha sonra ise 90 dakikanın bitiş düdüğünü çaldı. Ve Ziraat Türkiye kupasında nefesleri kesen karşılaşma uzatmalara kaldı..

El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ) Show Başladı ...!

Ancak maçın uzatma dakikalarından itibaren Yeşil Kırşehir sporun kendi sahasına hapseden Nevşehir spor maça da hızlı başlayan taraf oldu. Maçın ikinci yarısında Nevşehir sporun tek golünü atan Soner’in yerine karşılaşmanın 64. Dakikasında oyuna giren Senegalli Elhadji Saliou Seck maçın uzatma dakikalarında şova başladı.

Maçın uzatma dakikalarının başında 92. Dakika da Nevşehir sporu 2-1 öne geçiren Senegalli, uzatma dakikalarının hemen başında da sahneye çıkarak Nevşehir spora turu müjdeleyen golü kaydetti. Nevşehir sporun 44. Golünde de büyük emeği olan Senegalli taraftarları adeta mest etti.


Kısacası  Ziraat Türkiye Kupası maçında maçın adamı Senegalli El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ) oldu.
Daha İlk maçında oynadığı futbol ve attığı iki golle turun geçilmesinde büyük pay sahibi olan ve Nevşehirsporlu Taraftarların büyük beğenisini kazanan Senegalli futbolcuya  hem takdir topladı hem büyük övgüyle taraftarların gönlünü kazandı.

Peki Nevşehirsporun yeni transferi El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ) Kimdir ?

Transfer döneminde sessiz sedasız bir şekilde takıma kazandırılan Senegalli futbolcu El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ), ilk resmi maçında göz doldururken güzel futbolunu 2 golle süslemesinide bildi.

İşte Nevşehir'in Senegalli Yıldızını Gelin Bir Tanıyalım... - www.fibhaber.com Özel Araştırması-

Nevşehirspor un Transfer döneminde sessiz sedasız bir şekilde takıma kazandırılan Senegalli futbolcu El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ), ilk resmi maçında göz doldururken güzel futbolunu 2 golle süslemesinide bildi.

TFF statüsü gereği 2. ve 3. ligde yabancı oyuncu oynatılmadığı için Bal liginde şampiyon yaptığı Aydınspor dan ayrılan Senegalli Müslüman futbolcunun Nevşehirspor da bu yıl takımın en büyük kozu olması bekleniyor.

El Hadji Saliou Seck (d. 22 Kasım 1987, Saint-Louis), Senegalli futbolcu. Forvet pozisyonunda oynamaktadır.
Senegal dönemi
Saliou Seck, futbol kariyerine Senegal'de başlamıştır. 2008 yılında Türkiye'de Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Sökespor'a transfer olmuştur.
El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck )
Türkiye dönemi
Saliou Seck, Türkiye'deki futbol yaşantısına 2008-09 sezonunda Aydın Süper Amatör Lig'in iddalı takımlarından olan Sökespor'da başlamıştır. Burada 2 sezon boyunca forma giyen Saliou Seck, aynı zamanda Sökespor'da birçok maçta görev alıp birçok da gol atmıştır. Saliou Seck, bu performansından dolayı 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden olan Aydınspor 1923'e transfer olmuştur. Aydınspor 1923'te görev aldığı 18 maçta 8 gol atarak takımın 3. Lig'e çıkmasında büyük bir pay sahibi olmuştur. Saliou Seck, 2010-11 sezonunun sonunda Aydınspor 1923 ile sözleşmesi devam etmesine rağmen statü gereği Aydınspor 1923'ten ayrılmak zorunda kaldı. Saliou Seck, Aydınspor 1923'ten ayrıldıktan sonra Denizlispor ile anlaşmaya vardı. Hatta Saliou Seck, Denizlispor'a transferi için şu sözleri söylemişti: Denizlispor’dan teklif aldım. Türkiye’de oynamak istiyorum. Fakat daha sonra, anlaşmada bir sorun olduğu için Denizlispor yönetimi Saliou Seck'nin alımından vazgeçmiştir

Millî takım kariyeri
Saliou Seck, 2005-2006 yılları arasında Senegal U-19 Millî Futbol Takımı'nda görev almıştır.
Sol ayağını mükemmel kullanan Senegalli Futbolcu Denizlisporunda transfer listesinde yer almıştı.Senegalli Müslüman futbolcu Türkiye de Sökespor la başlıyan kariyerini Aydınspor 1923 le takımı şampiyonluğa taşıyan isim olarak taraftaraların unutulmazı ve sevgilisi olmuştu.
Geçtiğimiz yıl Ankara temsilcisi Gölbaşı Belediyespor forması giymişti.

Oynadığı futbolla Nevşehirspor taraftarlarını lig öncesi şimdiden heyecanlandıran Afrikalı futbolcu bu yıl taraftarların sevgilisi olması bekeniyor.Gazi stadında kendisi için şimdiden şarkılar bile hazır...
SENEGALDE DOĞDU NEVŞEHİRLİ OLDU HELAL OLSUN SANA HADJİ SALİOU ''
SALIOU GOLL GOLLL GOLLLL !!!! ... NEVŞEHİRSPOR ŞAMPİYON...
SES GELMİYOR...... ! :))

NEVŞEHİR'İ DAHA ŞİMDİDEN ÇOK SEVDİM...!
Daha önce 2 sezon Sökespor'da,birer sezonda Aydınspor ve Gölbaşı Belediye sporda  forma giyen El Hadji Saliou Seck ( Zale Seck ), maç sonu www.fibhaber.com a yaptığı özel açıklamasında Nevşehir'i çok sevdiğini belirtirken ;Bu ilk resmi maçta attığım 2 golle takımımn tur geçmesinde faydalı olmamadan dolayı mutluyum.Ama benim gol atmamdan çok takımızın galibiyet alması daha önemli. Bugün attığım 2 gol ve Futbolumla kendimi Nevşehirspor Tataftarlarına kanıtladım.Bu sezon Nevşehirspor Klübünden teklif almam beni çok mutlu etti .Hedefim önce Nevşehirspor'u Şampiyon yapmak ve daha sonra Türk futbolunda daha iyi yerlere gelmeye hedefliyorum dedi.
Kariyeri
2014/2015
 Nevşehirspor GK
2013/2014
 Gölbaşı Belediye
2010/2011
 Aydınspor 1923
2008/2009
 Sökespor
2007/2008
 Sökespor

Nevşehirspor Senegalli Futbolcuyu Denizlispor'un elinden aldı...
Denizlispor'da, yabancı oyuncular Braga, Roberts ayrıldı, Youla ve Koffi gönderiliyor. Yeşil-siyahlılar, Aydınspor 1923'ün de formasını başarıyla giymiş olan golcüsü Elhadji Saliou Seck'i alıyor.

Bank Asya 1. Lig'de umduğunu bulamayan ve Süper Lig yarışından uzakta kalan Denizlispor Senegalli futbolcuya teklif yaptı.
Yeni sezonda yepyeni bir kadro kurmayı hedefleyen yeşil-siyahlılar, Aydınspor 1923'ü 3. Lig'e taşıyan Senegalli Elhadji Saliou Seck ile ilgileniyor. Sökespor'da yıldızlaşan, geçen sezon başında Aydınspor 1923'e transfer olan 1987 doğumlu Saliou, bu sezon attığı 8 golle takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı. 2008'de Söke'ye gelerek attığı gollerle dikkat çeken Saliou, "Denizlispor'dan teklif aldım. Türkiye'de oynamak istiyorum" diye konuşmuştu. 
Fakat daha sonra Nevşehirspor transfer döneminde elini sıkı tutup başarılı futbolcuyu transfer etme başarısı göstererek Senagelli yıldıza Nevşehirspor forması giydirdi.Nevşehirspor yönetimini kutluyoruz.