Nevşehir in Gülşehir ilçesinde başlayıp Mustafa Paşa ve Göreme’ de devam edecek olan 3. Kademe Oryantring yarışmaları 22 Mart Cuma günü Gülşehir Açık Saray da yurt içi ve yurt  dışından çok sayıda sporcunun katılımıyla başladı. Sporcular kendi kategorilerine göre hazırlanmış haritaları kullanarak hedefleri bulmaya çalıştılar.

 

Müsabakaya 7 yaşından 82 yaşına kadar her yaş grubundan sporcu katıldı. Yarışmaya profesyonel takımların yanı sıra aileler de katıldı. Çocuklarıyla yarışan anne ve babalar, eşleriyle yarışanlar da vardı. Hava muhalefetine rağmen yarışmaya dört elle sarılan yarışmacılar Gülşehir Açıksaray’ ın da güzelliklerini görme fırsatı da buldular.

 

Oryantrin Yarışmasının açılışında bulunan Vali Yardımcısı Ünal ÇAKICI, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÜNLÜER ve Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa DURSUN başlangıç seviyesindeki harita ile hedefleri bulmaya çalıştılar.

 

 

 

NEVŞEHİRLİ GENÇLERDEN ANLAMLI ZİYARET

 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uygulanan” Gençlerin İyilik Ağacı” projesi kapsamında 18-24 Mart  Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle 22 Mart Cuma günü Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Nevşehir Gençlik Merkezi Liderleri ve Gönüllü gençler tarafından  İhtiyaç sahibi , kimsesi olmayan Ümmügülsüm PELTEKLENMEZ  ziyaret edilmiştir. Ziyaret esnasında gönüllü gençler tarafından ev temizliği yapılmış olup , Ümmügülsüm  teyzenin hayır duası alınmıştır.