16 Mart 2013 Aydın Kuşadası’nda yapılan kros ligi final müsabakasına katılan Nevşehir Atletizm takımı final müsabakasında şampiyonluğu elde etmiştir. Daha önceki kademelerde sırasıyla Adana’ da ikincilik Antalya’da ise üçüncülük elde etmiştir. Bu yarışmalardan sonra kendisine şampiyonluğu hedef alan sporcularımız Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle günde çift idman yaparak bu yarışmaya hazırlanmış olup hakkı olan şampiyonluğu elde etmişlerdir.

            Atletizm Antrenörlerimiz Resul KÖSTEKÇİ ve İsa Demir yaptıkları açıklamada Şampiyon olmamızda emeği geçen İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER’ e kendilerine her konuda vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

            İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER yaptığı açıklamada “Başarılara doymayan atletizm takımımız bundan önceki müsabakalarda olduğu gibi bu müsabakada da ilimizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırmıştır. İlimiz, atletizm branşında Türkiye’de söz sahibi olmuş bir şehirdir. Atletizmdeki hedefimiz 2020 Olimpiyatlarına bir veya birkaç sporcu ile katılabilmektir. Başarılarda emeği geçen sporcularımıza ve onları yetiştiren antrenörlerimize teşekkür ederim.” dedi.