Nevşehirli Şampiyonumuz İpek ÇİĞDEM, Lüksenburg'da 9-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında uluslararası Open müsabakasında 49 kg büyük bayanlarda Türk Milli Takımını temsil etti.

Nevşehirli Milli Taekwondocumuz İpek ÇİĞDEM 2020 olimpiyatlarına katılabilmek için, Taekwondo Milli Takımımız adına Lüksenburg'da düzenlenen müsabakalar da ilk olarak Polonyalı rakibini 13 -0 yenerek Madalya'yı garantiledi. Çiğdem, yarı finalde de Alman rakibini 9-7 yenerek fırtına gibi estiği müsabakaların finalinde 2016 Rio Olimpiyatlarına katılacak olan Sırp sporcu Zanonoviç i yenerek Şampiyon oldu.

2020 Olimpiyatları'na katılım amacıyla yapılan müsabakalarda Nevşehirli Tekvando Türk Milli Takımı Sporcusu İpek Çiğdem, Lüksemburg'da şampiyon olarak hem ülkemizi hemde Nevşehir'imizi gururlandırdı. Ayrıca bu başarısı ile de 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etmek için önemli bir adım attı.

Nevşehirli Şampiyonumuz İpek Çiğdem, Bayanlar 49 Kg kategorisinde şuanda Dünya sıralamasında bu yıl aldığı puanlarla ilk 50 sporcu arasına girmeyi başardı.


Hedef 2020 Olimpiyatları diyen sporcumuz İpek ÇİĞDEM, Milli Takım ve İlimiz antrenörü Recep IŞIK ile kendisine desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’e teşekkür etti.

Konu ile ilgili www.fibhaber.com a açıklama yapan Antrenör Recep Işık "İpek`in bu başarısını büyük bir takdir ile karşılıyoruz. Milli Gururumuz Şampiyon sporcumuzu bundan sonraki müsabakalardada daha nice şampiyonluklar yaşayarak bizleri mutlu edeceğine inancım tam dedi.

Nevşehirli milli gururumuz Şampiyon İpek Çiğdem daha önce 1 Avrupa şampiyonluğu, 1 Avrupa 2. liği ve 8 Defa da Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra defalarca Uluslararası derece elde etmeyi başarmıştı.

FİB Haber Merkezi olarak Şampiyon Sporcumuz İpek Çiğdem ve Değerli Hocası Recep Işık'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.