Bölgesel Amatör Ligde (BAL) Nevşehir'i temsil edecek takımın belirleneceği maçta Nevşehirspor GK,  Çat Gençlik Spor'u 5-1 mağlup etti.


BAL ligi 6. grupta bu sezon Nevşehir’i temsil eden ve ligi 3. sırada tamamlayan kırmızı beyazlı Nevşehirspor GK ile Nevşehir 1.amatör futbol liginde bu sezon şampiyon olan Çat Gençlik Spor, statü gereği önümüzdeki sezon BAL liginde ilimizi temsil edecek takımın belirleneceği baraj maçında karşı karşıya geldi. Nevşehir Gazi Stadyumundaki mücadeleyi Bülent ÇENET, İlker KARACİĞER ve Ahmet ULAŞ hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmayı çok sayıda taraftar seyretti.
Müsabakanın ilk yarısında rakibine nazaran atak bir futbol sergileyen Nevşehirspor, golcü futbolcusu Anıl BİRCAN’ın 5. Dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Kırmızı beyazlar Nijerya asıllı futbolcuları Chibuzor Nwogbo'nun 15. Dakikadaki golü ile 2-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
İkinci yarıda Anıl BİRCAN, 53. Dakikada kendisinin 2., takımının 3. Golünü attı. (3-0). Bu golün ardından Chibuzor Nwogbo, 66. Dakikada kendisinin 2., takımının 4. Golünü attı. (4-0). Nevşehirspor’dan Yunus KİREŞ 71. Dakikada attığı gol ile skoru 5-0 yaptı. Çat Gençlik Spor beklediği gole 79. Dakikada ulaştı. Çat Gençlik’ten Ozan YAĞCI 79. Dakikada maçın skorunu belirleyen golü attı. (5-1)



Bu sonucun ardından Nevşehirspor GK, önümüzdeki sezon (2016-2017) BAL Lig’inde yeniden Nevşehir’i temsil etmeye hak kazandı.


Nevşehir Medya