Türkiye Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’un 2. haftasında Nevşehirspor, evinde Çubukspor’a 1-0 yenilirken, Gazi Stadı’nı dolduran yaklaşık 5 bin taraftar ise takımını yalnız bırakmadı.

Uzun yıllar sonra Nevşehir Gazi stadyumu ilk kez böylesine bir kalabalık taraftar grubu gördü. 90 dakika boyunca takımına hiç durmadan destek veren Diriliş 50 ve Genç Meteris taraftar grubunu tebrik ediyoruz.

Maç öncesi trübünleri dolduran binlerce taraftar, 10 yılı aşkın süredir ayrı kaldığı Profosyonel ligi ne kadar özlediğini ve bu şehrin profosyonel liglere yakışacağını gösterdi.

Nevşehirspor Taraftarı Şokta !


Takımını iyi günde, kötü günde yalnız bırakmayan, Nevşehirspor taraftarı grubun iddiası olmayan vasat takımı Çubukspor karşısında tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı.

90 dakika boyunca etkisiz futbol oynayan, pozisyon üretmeyen takımlarını izlerken şaşkına dönen taraftar, alınan 1-0’lık yenilginin ardından da tam anlamıyla şoka girdi.


Gazi stadını dolduran binlerce taraftarın destek vermesine rağmen beklenilenin altında bir performans sergileyen oyuncuların yorgunlukları da gözlerden kaçmadı.


YENİLGİDEN DERSLER ÇIKARTILMALI

Nevşehirspor’u kendi sahasında oynadığı Çubukspor maçında yalnız bırakmayan taraftarlar takımın böyle oynaması durumunda puan alamayacağı, şampiyonluk yarışından uzak kalacağı iddiasında bulundular. Biraz iyi oynanması durumunda Yozgatspor'un da , Çubukspor’un da çok rahat yenilebilecek bir takım olduğuna dikkat çeken taraftarın beklentilerinin karşılık bulması için takıma en az 3 transfer yapılması gerekiyor düşüncesinde.

Taraftarlar UMUTLU!

Taraftarlarımız henüz hiç bir şey için geç değil. Daha henüz ligin başındayız. Haftayı Bay geçirecek olan Nevşehirspor, yeni Teknik Patronu ile bu arayı iyi bir şekilde değerlendirir sonrasında da Aksaray deplasmanından galibiyet almayı başarırsa lige yeniden başlar ve Şampiyonluk için iddiasını ortaya koyabilir. İşte o zaman Nevşehirspor alacağı seri galibiyetlerle şampiyonluk potasına girer. Bu yüzden umutları kaybetmeden hatalardan ders çıkararak bu zorlu süreci el birliği ile atlatabiliriz. Zira büyük takımlar zoru sever.

Taraftar Leblebici'ye Güveniyor!

Bir paragrafta Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici'ye açmak istiyoruz. Bu şehrin en önemli markası Nevşehirspor'u yeniden uykusundan uyandırarak şehrimize unuttuğumuz o büyük heyecanı yaşattığı için, maddi manevi fedekarlıklarıyla takımımıza kattığı katkıları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Zira bu şehrin bütünleşmesi adına koyduğu hedefe Çubukspor maçında ulaştı. Binlerce şehrin taraftarını trübünde buluşturmayı başaran Leblebici'ye duyduğu büyük güveni apaçık ortaya koyuyor. Bu yolda bazen mağlubiyetlerde aslında galibiyet sayılır. Önemli olan kaybedilen maçlarda hatalarımızdan dersler çıkartmak. Bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Siz her maçı kazanmak istersiniz ama bazen her şey sizin istediğiniz gibi olmaz. Önemli olan yapılan hatalardan gerekli derslerin çıkartılması ve bu hataların tekrarlanmamasıdır”.
Ayrıca Gazi stadyumunda dikkat çeken "Zafere İnananlar Elbet MUZAFFER Olacaktır" pankartı taraftarların Kulüp Başkanına duydukları büyük güvenin en güzel örneği olarak gösteriliyor.

Bal liginde Belediye Başkanı, Milletvekillerini trübünlerde görmek hakikaten çok önemli . Biz takımlarını yalnız bırakmayan gerekli destekleri sağlayan Belediye Başkanı Hasan Ünver'e, Nevşehir Milletvekillerine sonsuz teşekkür ediyoruz. 


TRANSFER ŞART!

Büyük Özveri ile kurulan Takımımız kendi saha ve seyircisi önünde ilk buluşmasında özellikle ilk yarı da oynadığı silik futbol futbolcularımızın heyecanı olarak değerlendirilebilir. İkinci yarı kendisine gelen Nevşehirsporlu futbolcular bu yarıda girdiği pozisyonları cömertçe harcarken takımın Forvet eksikliği dikkatlerden kaçmadı. Görünen o ki Şampiyonluk istiyorsak En az iki transfer yapmak şart. 15 Ekim'de sona erecek olan transfer sezonu öncesi İyi bir golcü ve orta sahanın ortasında oynayacak bir oyun kurucu şart. ​Üst üste alınacak 3 seri galibiyet takımımızıda şehrimizide havaya sokar. Bu yüzden Nevşehirsporumuzun hem en az iki yeni iyi tansfere hemde seri 3 galibiyete mutlak ihtiyacı var. Daha henüz ligin çok başı kaybedilen bu puanların telafisi var. İki hafta alınan iki mağlubiyet kesinlikle takımımızın gücünü yansıtmıyor.  Bu durumdan tecrübeli ve çok değerli Yeni Teknik Direktörü Tahir Çopur ve Futbolcularımızın gayret ve çabalalrıyla aşılacağından eminiz. Başkanımıza , Yönetimimize,  Teknik Ekip ve futbolcularımıza güveniyoruz.

Şimdi çabuk toparlanıp yaraları sarma zamanı.... Bunun için takımımızın ve camiamızın biran önce kenetlenmesi gerekiyor.


BÖLGESEL AMATÖR LİG 6’INCI GRUP İKİNCİ HAFTA SONUÇLARI
68 Aksaray Bld.  1 - 0   Yozgatspor 1959 FK 
Yeni Altındağ Bld.   3 - 0   MKE Kırıkkalespor  
Nevşehirspor GK   0 - 1   Çubukspor F.A.Ş.      
Yıldızeli Birlikspor   0 - 1   Talasgücü Belediyespor              
Kayseri Şekerspor   3 - 1   Sivas Demirspor       
Yeşil Kırşehirspor   1 - 0   Zara Belediyespor    



Haber: Mustafa Ferveren