BAL liginde yeni sezonda Şampiyonluk için kadrosunu şekillendirme çalışmalarına ilk olarak dün yaptığı Teknik Direktör Mesut Demiroviç'le başlayan Nevşehirspor, mevcut kadrosunu da yeni transferlerle kaliteli oyunculardan oluşturacak. 

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici, imza töreninde yaptığı konuşmada, eski süper lig futbolcusu Mesut Demiroviç'e, yeni sezon için Teknik Direktörlük teklifinde bulunduklarını ve kendisinin tekliflerini kabul ettiğini söyledi. Başarıya ancak istikrarlı takım olgusuyla ulaşılabileceğinin altını çizen Başkan Leblebici ilk senemizde grupta kurduğumuz güçlü kadromuzla Nevşehirspor'un gücünü herkese gösterdik. Belki ilk senemizde Şampiyonluğa ulaşamadık ama Bizim için tecrübe ve ligi tanımak adına oldukça önemli bir dönem oldu. 


Kulüp olarak 3. lig hedefini sezon başında koyduklarını anlatan Leblebici, şöyle konuştu:  "Bugün geldiğimiz noktada grupta ilk 3 sırada yer alarak gücümüzü herkese gösterdik. Nevşehir halkı profesyonel ligleri fazlasıyla hak ediyor bu bağlamda önümüzdeki sezon için kollları sıvayarak şimdiden uğraşıyoruz. Bu büyük taraftarlarımızla birlikte el ele verip, şehir olarak kenetlenerek önümüzdeki sene inşallah "Şampiyon" olacağız. Bu hedef doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hiçbir fedekarlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesini istiyorum dedi.

Başkan Leblebici, Nevşehirspor'un Şampiyon olması için daha üst seviyede futbol anlayışı olan insanlardan destek alalım istedik. Bu anlamda futbol bilgisine güvendiğimiz 'Mesut Demiroviç' hocamıza bu takımı Şampiyon yapmak için bize yardımcı olur musun ve teknik direktörlük yapar mısın' diye sorduk. Kendisi de bizi kırmadı. Türkiye çapında önemli ve ismi olan bir kardeşimiz. Bizi bu anlamda onurlandırdı. Bugünkü teknik ekibin kurulmasında büyük destek sağladı. Bu anlamda kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum." dedi.


Teknik Direktör Mesut Demiroviç ise Nevşehir’de olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. ​

Demiroviç: “Şampiyonluğa inandığım için buradayım”

Teknik Direktör Mesut Demiroviç yaptığı açıklamasında, "Açıkcası Muzaffer Başkanımızın ortaya koymuş olduğu proje beni çok heyecanlandırdı. Bu sebeple Başkanımız Muzaffer Leblebici'den
 kendisine gelen bu teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini belirterek, "Başkanımıza ve Nevşehirspor camiasına duyduğum sonsuz saygı ve güven doğrultusunda teklifi kabul ettim. İkinci yarı ile birlikte bir taraftan mücadelemize devam ederken, gelecek sezon için planlama çalışmalarınıda başlattık. Nevşehirspor'un Şampiyonluğa ulaşması adına yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Mevcut kadromuza yeni isimler takviye ederek yeni sezonda Şampiyon olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Teknik Direktör Demiroviç,  20 yıllık antrenörlük deneyimi olduğunu vurgulayarak, "Bir çok takımda görev aldık. Kendimizi geliştirdik. Artık ben de bu yolda heyecanımı, bilgi ve birikimim yanı sıra başarılı olmak için bu yola baş koydum. Bu göreve beni layık gördükleri için hiç bir şey düşünmeden buraya geldi. Bu Sezon Nevşehirspor'u En iyi şekilde temsil etmek yeni sezonda da bu büyük camiada şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Demiroviç, Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici ile el sıkışarak 2017-18 sezonu için sözleşmesini yeniledi. 

Anlaşmanın Nevşehirspor ailesi ve Mesut Demir adına hayırlara vesile olmasını dileriz  . 


MESUT DEMİROVİÇ KİMDİR

1986 Yılında Türkiye’ye geldi. 8 yıl futbolculuk hayatı var. Futbol hayatında 30 kez milli forma giydi. 14 yıldır teknik direktörlük yapan Yugoslav asıllı Boşnak teknik adam Mesut Demiroviç’i, Türkiye daha çok Boluspor’da forma giyerken tanıdı. Şenol Güneş’in teknik adamlık yaptığı dönemlerde 1. Ligde top koşturan Boluspor’da 4 numarayla defansın bel kemiği haline gelen Mesut Demiroviç, futbolu bıraktıktan sonra, Hatayspor, Mardinspor, Kırıkkalespor, Afyonspor, Çankırı Belediyespor ve en sonda İran liglerinde teknik direktörlük yaptıktan sonra Araklıspor ile masaya oturdu. 2 Aralık 2007 tarihinden itibaren Trabzon'a bağlı Araklı takımı olan ve 2. Ligde top koşturan yeşil siyahlı takım Araklıspor’un teknik direktörlük görevini yürüttü. Mesut Demiroviç, 20.05.2008 tarihinden itibaren Araklıspor teknik direktörlüğünü bıraktı. 27.06.2010 tarihinde Türkiye 3. Lig 5 grupta mücadele eden Batman Petrolspor ile mukavele imzaladı. Son olarak Aydınspor ve Kozan Belediyespor’da görev yapan Demiroviç en son Nevşehirspor ile anlaştı.