Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden temsilcimiz Nevşehir Spor, ligin ikinci haftasında Yozgat Sporu Gazi Stadyumunda konuk etti. Özellikle Elektirklerin Nevşehir genelinde kesik olması havalarında güzel olmasıyla birlikte Maça Nevşehirli taraftarlar büyük ilgi gösterdiler.

Gerek Açık Trbünler gerekse kapalı trübünlerin büyük coşkusu yıllar önce Efsane Nevşehirspor'un 3. ve 2. Liglerdeki günlerini hatırlatırken Nevşehir taraftarlarının Nevşehirspor'a bağlılığı ve sevgisininde en net görüntüsü oldu.

Misafir takım Yozgatspor'u da desteklemeye gelen bir grup seyirci maç öncesinde kendilerine ayrılan yerde yerlerini alarak takımlarına destek oldular.

Oldukça keyifli ve bir o kadarda centilmence geçen karşılaşmada Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, CHP Nevşehir Milletvekili Adayı Fahri Ertik, Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, Eski Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal ile Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'de protokol trübününde ki yerlerini aldılar.

Nevşehirspor GK Maça tutuk başladı . Karşılaşmanın ilk dakikakalarında Yozgatspor daha derli toplu gözüktü.

Kırmızı- Beyazlı Nevşehirspor GK taraftarlarının şüphesiz takımın en büyük itici gücü olarak 90 dakika boyunca takımımızı ateşlerken , karşılıklı iki takımın ataklarıyla geçen maçın ilk yarısının bitimine artık 5 dakika kala 40 . Dakikada Maçın yıldızı Chibuzor A.Nwogbo 'nün golü geldi. Bu Golle Nevşehirspor 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi. NEVŞEHİRSPOR 1 YOZGATSPOR 0  

Nevşehirspor 2.Yarıda Çok Akıllı Oynadı...!

Karşılaşmanın İkinci yarısında ise Nevşehirspor GK skoru koruma düşüncesiyle biraz daha geriye yaslandı. Zaman zaman tehlikeli ataklar geliştiren Yozgatspor'un umudunu maçta 76.Dakikada oyuna giren Nevşehirli Genç yıldızımız Anıl Bircan'la karşılaşmanın 80.Dakikasında Ulaş'ın sağda yaptığı muhteşem ortaya aynı güzellikte vurduğu kafa vuruşuyla yakalayan Nevşehirspor maçta 2-0'lık skoru yakaladı.

Nevşehirspor GK , Bal ligi 6.Grupta kendi evinde oynadığı ilk karşılaşmada ilk galibiyetini kendisi gibi grubun iddialı ve güçlü ekibi Yozgatspor karşısında alarak net bir skorla maçı tamamladı.

NEVŞEHİRSPOR 2 YOZGATSPOR 0 

Bu galibiyetle Nevşehirspor çok şey kazandı. Kırmızı Beyazlı takımımız 3 puanla birlikte O Efsane Taraftarlarını, Şampiyonluk yolunda umutları ve kendisine öz güveni kazandı.Bu arada Takımımızın bu galibiyetle ayaklarının yere basıp üstü üste seri galibiyetler yakalaması şart.

Aksi durumda Yozgatspor gibi grubun şampiyonluk yolunda en ciddi rakibinden alınan 3 puanın bir anlamı kalmaz.

Öte yandan Takımımıza hayal peşinde koşmadan sahada gücünü bilen bir hüviyette Akıllı bir oyun oynatan T.Direktör Bülent Topuzoğlu'na ayrı bir parantez açıp kendisini ve kurmaylarınıda tebrik ediyoruz.

Değerli Hocamız Topuzoğlu, bu statta çok büyük zaferlere imza atmış bu sahada büyük başarılar yaşamış birisi olarak Bu sene bu büyük taraftarların yıllarca beklediği özlemi bitirmesini ve takımın kondisyon olarak eksikliklerini tamamlamasını bekliyor ve başarılar diliyoruz.

İnşallah Bu takımı şampiyonluğa taşıyan hoca olarak 3.Ligle birlikte Türk Futbolunda hak ettiği önemli bir değer olarak daha nice büyük başarılara yol alır... Zira,Beyefendiliği ve dürüst kişiliği ile Nevşehir halkı kendisini çok seviyor. İkinci baharı Nevşehirle yaşayıp 3.Lige el ele kol kola verdiğimizde Bu Büyük NEVŞEHİR
 Camiası sizinde geçmişten çok iyi bildiğiniz gibi sizleride topçularıda baş tacı yapar.İşte o zaman dile bizden ne dilersen...

Yönetimimize de bir açık çağrımız olacak. Görüldüğü gibi Nevşehir halkı aslında Profosyonel liglere duyduğu özlemi apaçık bu maçta gösterdi. Nevşehirspor bu sene mutlaka ama mutlaka artık 3.lige çıkması gerekiyor. Binlerce taraftarlarıyla trübünleri dolduran ve maça gösterdiği bu büyük ilgi ve desteğin devam etmesi adına siz Fedekar Nevşehirspor Yönetiminin Sorumluluğunuda üzerindeki yükünüde artırmıştır. Herhangi bir kaza yaşamamak ve bu hedeflerden şaşmamak adına iş işten geçmeden Bir Santrofor ve Orta sahanın ortasına güçlü bir oyun kurucu şart. Yani En az iki oyuncu gerekiyor. Çok küçük bir örnekle şuan için hazır bir görüntü veren ve şampiyonluk yolunda bize göre en ciddi rakiplerimizden biri olan Yozgatspor bu güçlü kadrosuna yeni 3 takviye daha yaptığını da hatırlatmak isteriz.
Bizden söylemesi. 

Bu büyük taraftar bu büyük Şehirle bir Şampiyonluk yaşayacaksa ancak sizin yine Büyük fedekarlıklarınızla olacak. Şimdiye kadar gösterdiğiniz maddi manevi destekleriniz için sizi bir kez daha bu büyük camia adına şehrimiz adına teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

www.fibhaber.com Spor servisimiz adına Şampiyonluk yolunda Nevşehirspor'umuza başarılar diliyoruz.

Nevşehirspor GK önümüzdeki hafta Sivas temsilcisi "Yıldızeli Birlikspor" la deplasmanda karşılaşacak.

İşte maçın analizi;

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

Maça iyi başlayan ve rakibini ilk 15 dakikada sahasına hapseden Kırmızı Siyahlılar, aradığı golü bulamayınca bu kez rakip oyun üstünlüğünü eline aldı.

Dak.3: Muharrem'in pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Semih Türe'nin vuruşu az farkla auta çıktı.

Dak.23: Selim’in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya müsait pozisyondaki Fatih dokunamayınca Yozgatspor mutlak bir golden oldu.

DAK.43 (GOL) Gelişen Nevşehirspor atağında Yunus Kılıç'ın ceza sahasına yaptığı yerden ortasını önünde bulan Nwogbo sert bir şutla topu ağlara göndererek Nevşehirspor'u Yozgatspor karşısında 1-0 öne geçirdi.

Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibi ekip Nevşehirspor, Yozgatspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı ve soyunma odasına moralli girdi.

İKİNCİ YARI

Dak.57: Karşılaşmanın ikinci yarısına beraberlik golünü bulmak için çıkan ancak bir türlü istediği futbolu oynayamayan Yozgatspor’da günün en iyi ismi Hanifi'nin uzaktan şutu üstten az farkla auta gitti.

DAK.80(GOL) Nevşehirspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı iyi değerlendiren Anıl takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda gol sesi çıkmayınca ev sahibi ekip maçı 2-0 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini alırken, Yozgatspor ligde oynadığı 10 maçın ardından ilk kez yenilerek unvan kaybetti. 


Türkiye Bölgesel Amatör Lig 6.Grup

Nevşehirspor GK 2 - 0 Yozgatspor 1959 FK
Azatlıspor 2 - 4 Çankırı Bld GK
Hacılar Erciyes 1 - 2 Türk Metal Kırıkkale
Kazan Belediyespor 2 - 0 Yıldızeli Birlikspor
Sivas Emniyetsporgücü 1 - 3 Yeni Altındağ Bld.
Yeşil Kırşehirspor 2 - 1 Kayseri Yolspor