Karşılaşmanın uzatma dakikalarına 2-1 önde giren Kırşehirspor, karşısında beraberliğe son dakikada attığı  golle ulaşan Nevşehirspor maçı 2-2 berabere sona erdi.

Stat: Nevşehir Gazi
Hakemler: Mustafa İnan*** (Adıyaman Böl.), Harun Reşit Güngör*** (Malatya Böl.), Ramazan Bekleviç***(Adıyaman Böl.), 4.Hakem: Eren Özçelik*** (Adıyaman Böl.)
Nevşehirspor: İbrahim **, Atilla * (Dk.46 Çetin***), Ervin** (Dk.64 Gürkan**), Mehmet Solak **, Serhat **, Ali **, Anıl **, Aytaç ***, Doğan **, Mehmet Akif **, Toygar **
Yedekler: Güven, Abdullah, Vehbi, Şahin, Mehmet Becerir, 
Teknik Direktör: Levent Numanoğlu
Kırşehirspor: Serkan **, Rıfat**, H.Ahmet**, Ali** (Dk.50 Oktay*), Yunus**, İlhami**, Selman***, Rıza ***, Birkan **(Dk.67 Mustafa**), İbrahim **, Sinan **(Dk.56 Ozan**)
Yedekler: Abdullah, Tolga, Tayfun, Ozan, Mustafa, Oktay, Yakup
Teknik Direktör: Bekir Barış Cihan
Sarı Kartlar: Dk.40 Rıfat, Dk.43 Sinan, Dk.59 Ozan, Dk.71 Rıza, Dk.81 Selman, Dk.85 Yunus, Dk.90 Serkan (Kırşehirspor)/  Dk.74 Gürkan,  Dk.76: Aytaç (Nevşehirspor)
Goller: Dk.5: Selman, Dk.45+3: Atilla (Kendi Kalesine) (Kırşehirspor)/ Dk.42: Aytaç , Dk.90+1: Çetin (Nevşehirspor)


Bölgesel Amatör Ligin 10.haftasında Nevşehirspor kendi sahasında Kırşehirspor ile karşılaştı. Maçın 5.dakikasında 1-0 öne geçen Kırşehirspor, 42.dakikada Aytaç’ın attığı golle skor 1-1 olarak eşitlendi.  İlk yarının uzatma dakikalarında Atilla’nın kendi kalesine attığı golle Kırşehirspor devreyi 2-1 galip kapattı.  Karşılaşmanın ikinci yarısında da çok sayıda pozisyondan yararlanamayan Kırşehirspor, maçın uzatma dakikasında Çetin’in attığı golle yine uzatmada  kalesinde gördüğü son dakika golüyle 2-2 berabere kaldı.  Nevşehir kendi saha ve seyircisi önünde Kırşehirspor maçından 1 puanla ayrılarak, lider Bartınspor ile arasındaki puan farkıda 9 a yükseldi.. 

Nevşehir Gazı Stadyumunda oynanan maça Kırşehir’den yaklaşık 500 kadar taraftar gelerek Kırşehirspor’a destek verirken,  yaklaşık 800 kadar Nevşehirspor taraftarı da maçı izledi. Kırşehirsporlu ve Nevşehirsporlu taraftarlar  karşılıklı dostluk ve fair play içeren  tezahüratlar  yaparak adeta düşman çatlattılar.  Kırşehirspor ve Nevşehirspor taraftarlarının fari-playce bir birbirlerine tezahüratlarla jest yapmaları maçın gözlemcisi ve denetçisi tarafından da tam not aldı. Kırşehirsporda kırmızı kart cezalısı olan Murat Arslan ve Ayvaz Koç Nevşehirspor karşılaşmasında  forma giyemezken,kırmızı kart  cezası biten Birkan üç hafta sonra ilk onbir de kendine yer buldu.
Nevşehirspor da ise Keçiören Bağlumspor maçında kırmızı kart gören defans oyuncusu Cihan Curoğlu, Kastamonuspor maçında kırmızı kart görerek iki maç ceza alan kaleci Erkut Özbir ile  orta saha oyuncusu Evran Kalaç ve sakat olan Ahmet Keleş kadroda yer almazken, kırmızı kart cezaları sona eren defans oyuncusu Mehmet Akif Sadırlı ile savunma oyuncusu Ali Çevik ilk onbir de yer aldılar.
Karşılaşmanın önemli dakikaları şöyle;
 Maça Nevşehir başladı.
Dk.1: Nevşehirspor Anıl ile  sağdan taç atışını kullandı.  Anıl’ın taç atışıyla Aytaç topla buluştu. Aytaç’ın  pasını  Atilla’ ya çıkardı.  Atilla şutunda top direkten döndü. Kırşehirspor kalesinde çok büyük tehlike atlattı. 

Gooooollll Dk.5:  Kırşehirspor  soldan  Ali ile etkili geldi. Ali’nin ortasında topla buluşan Selman bekletmeden pasını Rıza’ya çıkardı. Rıza’nın sert şutunu kaleci İbrahim güçlükle kornere çeldi.  Korner atışı Rıza kullandı. Altı pas içerinden Selman kafayla topu ağlara göndererek, Kırşehirspor’u 1-0 öne geçirdi.

Dk.9: Kırşehirspor atağında Rıza pasını sağdaki Sinan’a çıkardı. Sinan topla sağdan ceza alanına girdiği anda vuruşunda top üstten auta çıktı.

Dk.34: Nevşehirspor serbest vuruş kazandı. Yaklaşık 30 metreden Aytaç’ın şutunu kaleci Serkan iki hamlede güçlükle kornere çeldi.

Dk.35: Nevşehirspor korner kullandı. Kornerden gelen topu Kırşehirspor savunması uzaklaştırdı. Nevşehirspordan  Toygar  topu  kontrol ederek,  ortasını yaptı.  Anıl ile kaleci Serkan aynı anda topa çıkarken,  Anıl’ın plasesinde top ağlara gitti.  Hakem Mustafa İnan golü iptal ederek,   kaleci Serkan’a faul yapıldığına karar verdi.

Gol Dk.42: Nevşehirspor atağında Sinan hava topu mücadelesinde  Ervine’e faul yapınca hakem serbest atış verdi. Kaleye yaklaşık 30 metreden Aytaç’ın şutunda top doksan tabir edilene yerden ağlarla buluştu ve skora denge geldi 1-1.


Dk.45: Kırşehirspor defansından H.Ahmet’in uzun pasına Selman hareketlendi. Selman topla birlikte ceza alanına girip ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda ayağı kayarak yere düşünce  Nevşehirspor savunması çabuk davranarak kalesindeki tehlikeyi uzaklaştırdı.


Gooooollll Dk.45+3  Kırşehirspor atağında Rıfat kendi yarı alanından topu Nevşehir yarı alnına gönderdi. Nevşehirspor ceza alanı içinde Nevşehirli iki oyuncu Atilla ile kaleci İbrahim’in çarpışmasında Atilla’nın kafasına çarpan top Nevşehirspor ağlarına gitti ve Kırşehirspor 2-1 öne geçti.

Maçın ikinci yarısına Kırşehirspor başladı.

İkinci devreye Kırşehirspor etkili başladı.
Dk.51: Kırşehirspor serbest atış kazandı.  Birkan’ın ceza alanına gönderdiği  topa  altı pas içerisinde bomboş pozisyonda Sinan kafayla istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yanadan auta çıktı.

Dk.55: Kırşehirspor atağında Selman pasını sağdaki Rıza’a ya çıkardı. Rıza ceza alanına girerken sert şutunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

Dk.57: Nevşehirspor un ikinci yarıdaki ilk ciddi atağında Doğan’ın derinlemesine pasıyla soldan hareketlenen  Aytaç  topla buluştu.  Aytaç’ın ortasında kaleci Serkan ile Yunus birbirine çarpışınca ortada kalan topu H.Ahmet çabuk davranarak kalesindeki tehlikeyi son anda uzaklaştırdı.

Dk.60: Kırşehirspor savunmasından atılan uzun top’a Nevşehirspor savunmasında Ali Çevik ile kaleci İbrahim in anlaşmazlığında ortada kalan topu Selman araya girerek almak istedi. Kaleci İbrahim’in müdahalesiyle Selman’ın düşmesine hakem devam dedi.

Dk.83: Nevşehirspor atağında Ali Çevik ceza sahası dışında top önünde buldu. Ali’nin sert şutunu kaleci Serkan doksana giden topu güçlükle kornere atarak, gole izin vermedi.

Karşılaşmanın duran dakikalarını değerlendiren  hakem 6 dakika uzatma verdi.

Gol Dk.90+1: Nevşehirspor maçın uzatmasında skorda eşitliği sağladı. Doğan pasını soldan hareketlenen Çetin’e verdi. Çetin topu kontrol edip kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. 
Çetin  plase bir vuruşla topu kaleci Serkan’ın yanından ağlara göndererek, maçın skorunu ilan etti 2-2.


Karşılaşmanın uzatma dakikalarına 2-1 önde giren  Kırşehirspor, zorlu Nevşehir deplasmanından galibiyeti kalesinde son dakikada gördüğü golle kaçıran taraf olunca maç 2-2 berabere sona erdi. Kırşehirspor, zorlu Nevşehir deplasmanından aldığı 1 puanla puanını 16’ya çıkarırken,  puan sıralamasında 6.sırada, lider Bartınspor ile arasında da 3 puan fark kaldı.Nevşehirsporumuz ise kendi sahasında puan dağıtma alışkanlığı sürüyor seri galibiyet alamassa Nevşehirsporun bundan sonra işi şampiyonluk için hayalden öte gitmesi mümkün değil gibi gözüküyor...


10.HAFTANIN SONUÇLARI    :

Nevşehirspor-Kırşehirspor (2-2)
Etimesgut Belediyespor-Tosya Belediyespor (5-0)
Safranboluspor-Çorumspor (0-2)
Bartınspor-Kırıkkalespor (1-1)
Gölbaşı Belediyespor-Sincan Belediyespor (0-0)
İskilip Belediyespor-Keçiören Bağlumspor (1-3)
Kastamonuspor-Aksaray Belediyespor (2-2)

11.HAFTANIN MAÇLARI    :

(08 Aralık Pazar Saat 13-30)

Kırşehirspor-İskilip Belediyespor
Sincan Belediyespor-Nevşehirspor
Kırıkkalespor-Gölbaşı Belediyespor
Çorumspor-Bartınspor
Tosya Belediyespor-Safranboluspor
Keçiören Bağlumspor-Kastamonuspor
Aksaray Belediyespor-Etimesgut Belediyespor