Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Nevşehirspor'da Başkan Leblebici tamam mı devam mı ? Leblebici konuştu, Nevşehirspor ile ilgili merak edilen tüm sorular cevap buldu.

Leblebici DEVAM Dedi...

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici'nin Basın Açıklaması ''Bana bu görev teklif edildiğinde 6 sene boyunca Nevşehirde sanayicilik yapıp, değerli iş Adamı Sayın Mustafa Latif Topbaş'a Tesisi Satıp bu şehri terk etmek üzereyken değerli Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'ün Ricası İle Nevşehirspor'u Sahiplenmiş olduk.

Nevşehirspor'u o gün kabul etmemin tek nedeni 6 yıl boyunc bu şehirde öyle veye böyle ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu şehire bir eser bırakalım Nevşehirlileri bu eserle sevindirelim şampiyonluk ile bu şehri sevindirip yüzümüzün akı ile gitmeyi planlıyorduk, fakat bir çok sebebi olmak ile birlikte kulübün geç alınması, bizim bu konuda acemi oluşumuz, doğru futbolcuları alma imkanımızın olmadığı gecikmelerden dolayı,  şehri tanımamamız, bir çok olumsuz nedenlerle istediğimiz sonucu bu sene elde edemedik. Fakat Şampiyon Olamadık belki ama Nevşehirlilerin gönlünde şampiyon olduk diye düşünüyorum, bir kulübün alt yapısı olmaması ve geçmişinin oluşturulmaması Nevşehirin çocuklarının oynamadığı bir takımda lejyonerlerle yapılan savaş ancak bu kadar olur, Çünkü herşey sedece futbol bilmek yada oynamak ile olmaz, işin içerisine yüreğin koyulması lazım şehri için savaşan çocukların olması lazım ve bu çocuklarında nevşehir'in çocukları olması lazım.

Aslında geriye dönüp baktığımda yanlış yaptım dediğim tek bir konu var, Nevşehirspor'un sorunlarını biliyor olsaydım taraftara şunu söyleye bilirdim. Önce bu takımın alt yapısını yapmamız lazım alt yapısını sağlamlaştırdıktan sonra şampiyonluğa oynamamız lazım derdim. Ürgüpte bir otel kiralayıp futbolcuları yatırdık, Avanosta antreman yaptırdık, nevşehirde maç yaptık. bu dağınıklığın bile başarısızlığa neden olduğunu düşünüyorum futbolcuların hepsi genç çocuklar bu insanların belli bir düzen belli bir disiplin içinde olması gerekirdi maçlara konsantre edilmesi gerekirdi belki şehirde kalıp şehirdeki insanlarla iç içe olması gerekirdi, dostluk olması gerekirdi, 3-5 kişinin dostluğundan bahsetmiyorum şehir gençliğinin, okullarının, halkının o çocuklarla ilgilenmesi gerekirdi, çünkü onlar buraya misafir geliyorlar bir dönem oynuyorlar ve gidiyorlar onlara ev sahipliği yapmamız gerekiyordu biz bunu yapamadık.

Çünkü imkanlarımız buna müsait değildi, geriyi getirmemiz mümkün değil, nerede hata yaptık bunların hepsi bize ders, ve gene söylüyorum bu sene harcanan paraya yazık olmuştur, bu parayı biz sosyal tesislere, alt yapıya harcayıp bu sene çok daha profosyonel çok daha doğru bir takım kurabilirdik.

Bu sene olmasa bile bir sonraki sene bir üst lige belki daha üst liglere çıkabilirdik. Marifet hatadan ders almaktır. Rahatsız olduğum bir konuda birisinin Nevşehirde doğmaması, nevşehirli olunmadığı ile ilgili sürekli bir ötekileştirme var bende şunu ifade edeyim, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı taşıyorum ve Türkiye Cumhuriyeti hudutlarının içindeki herkes benim kardeşim her toprakta benim, ben ötekileştirmeye karşı çıkıyorum ben bir insanın o şehirli olup olmadığını ne verdiği ile söylerim. Ben bu Şehir'e vergi verdiysem ben bu şehirliyim, Ben bu Şehrin insanları ile çalıştıysam ben bu şehirliyim, Ben bu şehre değer katıyorsam ben bu şehirliyim, bu şehir'e hiç bir katkısı olmayan insanlarada onlar buralı değildir diyemem. benim için faydalı ve faydasız diye iki gurup var çocuğuna, ailesine, topluma faydalı, ülkesine faydalı bu insanların nereli olduğu önemli değil ne yaptığı önemlidir. Bu şehirde'de faydalı birçok insan var herkes elinden geldiği kadar yapıyor biz kimseyi ne küçümsüyoruz nede baş tacı yapıyoruz onun için Bu Nevşehirli değil lafını ben hazmedemiyorum. Öncelikle Türkiye vatandaşıyım Nevşehirde yaşadığım müddetce'de Nevşehirliyim. Nevşehir'in sorunu Nevşehirli kadar benimde sorunum Nevşehirin üzülmesi nevşehirlinin üzülmesi kadar benimde üzülmem, sevincide benim sevincimdir. Kulübün başarılı olmamasına Nevşehirli ne kadar üzüldü ise bende o kadar üzüldüm, bu takım şampiyon olduğunda nevşehirli ne kadar sevinirse bende o kadar sevinirim hepimiz insanız ve duygularla yaşıyoruz. Şunu itiraf etmem lazım Nevşehir halkı 7 yıldır beni bağrına bastı hiç bir zamanda beni dışlamadı, sakın yanlış anlaşılmasın Nevşehir halkı beni çok sevdi bende onları çok sevdim allah razı olsun ben onlardan memnunum inşallah onlarda benden memnundur. Onun için benim yabancı oluşum ile ilgili muhabbetleri burada noktalamak istiyorum. Ben Nevşehirde olmaktan GURURLUYUM. Nevşehir'e bir çivi  çakabildiyesem ondanda mutlu ve mesudum.

Yönetimdeki arkadaşlar ile birlikte 1 sene boyunca sıkıntılı günler geçirdik, bir çok problemler yaşadık ama yüzümüzün akı ile bu günlere geldiğimizi düşünüyorum. 1 yılın içinde muhasebe yapılması gerekirse bu şehrin vatandaşı, seyircisi, brokratı, siyasileri maçlarımıza gelerek gereken desteği vererek ellerinden geleni yaptılar. Bu yeterli mi, hiç birşey için yeterli değil, ne bizim yaptığımız yeterli nede onların yaptığı yeterli daha iyisi mümkün herşeyin en iyisi herzaman var. Biz o günkü şartlar altında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sevabıyla, günahıyla Nevşehirspor şuanki bulunduğu konumda, mesele bundan sonra ne yapılacağı konusunda.

Ben Bu Şehir'e bir sevinç yaşatmak istiyorum, eminimki yönetimdeki arkadaşlarda aynı duygular içerisindedir. Biz geçmişten aldığımız ders ile Daha güzel şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Bu şehir'e Bu sene olmazsa sonraki seneye Şampiyonluk getirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz bunları yapmak için elimizden geleni yaparız ama Nevşehirli üzerine düşeni yapmalı, seyircisi seyretmeye gelmeli desteklemeye devam etmeli. Alttan futbolcu yetiştirip bu şehre sporcular kazandırmalıyız, imkanı olan her kimse ben bu kulübe şunu yapmak istiyorum diyorsa ki bence demeli, herhangi bir beklenti içerisinde değiliz sadece takımı sahiplensinler diye söylüyorum. Bir çivi bile çakılsa biz ondan mutlu oluruz allah ondan razı olsun deriz . Biz istiyoruz ki Nevşehir in bir kulübü olsun, Geliri olacak bir yapısı olsun, kimseye muhtaç olmadan yaşayacak bir yapıya dönüştürelim, Nevşehir'in çocuklarınıda bu ülkeye kazandıralım, Milli olacak futbolcular yetiştirelim ve bunlardanda mutlu olalım istiyoruz eminimki bu şehirde bu yetenekte, kapasitede çok insan var, biz onlara abilik yapmak zorundayız, biz onların önünü açmak zorundayız, bu şehri sevindirmek zorundayız, gurur duyacağımız insanlar yetiştirmeliyiz bu sporla, eğitimle, sanayi ile olmalı, bu şehirde gurur duyacağımız ne kadar çok insan çıkarsa ülkeye katkımız o kadar fazla olur ülkede ne kadar çok olursak bu şehrin bilinirliği o kadar çok olur, bu şehir için ne yapabiliyorsak onu yapalım herhangi bir sınırlama getirmeden söylüyorum hiç birşey yapmasalarda allah razı olsun, bir çivi bile çakarlarsa ondanda allah razı olsun, ama biz bu yolda ilerlemeye karar aldık Allah bizi utandırmasın.'' dedi.

Haber: Mustafa FERVEREN