Nevşehirspor Ziraat Türkiye Kupası 2.eleme maçında Boluspor’a 4-0 mağlup olarak kupaya veda etti

Boluspor 4 - 0 Nevşehirspor

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Nevşehirspor Ziraat Türkiye Kupası 2.eleme maçında deplasmanda Boluspor ile karşı karşıya geldi.

Bolu Atatürk Stadındaki müsabakayı İzmir Bölgesi hakemlerinden Yiğit Arslan, Fatih Söyler ve Halil İbrahim Atabay hakem üçlüsü yönetti. Nevşehirspor sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Kırmızı beyazlılar kalede Emrullah, defansta Ahmet Ayhan, Edip Saruhan, Mehmet Yaman, Eyüp Ataş, orta alanda Ridwane Bouchibti, Deniz Ozan Tintin, Recep Demir, Aytaç Köse ve ilerde Furkan Gezer (Barış Kılıç) ve Quesi Weston 11’i ile mücadele etti. Genç Meterisliler taraftar gurubu Nevşehirspor’u Bolu’da da yalnız bırakmadı.

13. dakikada Nevşehirspor’dan Deniz Ozan ile mücadeleye giren Boluspor’dan Anco Jansen ceza alanında yerde kaldı. Hakem Yiğit Arslan penaltı kararı verdi. Jansen yerden bir vuruşla Boluspor’u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden hemen sonra Ozan sol çaprazdan sert vurdu, kaleci Emrullah’a çarpan top ağlara gitti, Boluspor 2-0 öne geçti. 18. Dakikada Nevşehirspor’dan Aydın Kuzu yaptığı ters vuruşla topu kendi kalesine atınca skor 3-0 oldu.

İlk yarıda başka gol olmayınca ev sahibi Boluspor ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında evsahibi Boluspor elde ettiği avantajlı skoru korumak için defansa çekildi. Bu yarıda daha atak bir futbol sergileyen Nevşehirspor oyunun kontrolünü ele geçirdi. Fırsat buldukça sağlı sollu kontra ataklarla rakip kaleyi zorlasa da istediği gole bir türlü ulaşamadı.Maçta son dakikada İsmail Yıldırım’ın golüne engel olamayan Nevşehirspor kalesinde 4. Golü gördü.

Ziraat Türkiye Kupası 2.eleme müsabakasında 90 dakika Boluspor’un 4-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla Nevşehirspor kupaya veda etti.

Boluspor 4 - 0 Nevşehirspor  (Maç Sonucu)



Mustafa Ferveren