6.Haftaya girilirken grubumuz yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Tam anlamda kopmalar olmasada 2 yada 3 hafta içerisinde ciddi kopmalar yaşanacağını düşünerek bu haftaki maçlara geçiyoruz.

Bal ligi 5.Grupta Önemli Haftaya Doğru
Talasgücü Belediyespor-Yozgatspor: Haftanın en önemli maçı Kayseri'de oynanacak. Bir yanda lige iyi başlayan ama sendeleyen Talasgücü, diğer yanda seriye bağlayan Yozgatspor. Talasgücü her ne kadar son haftalarda puan kaybetsede maça ciddi anlamda asılacaktır. Yozgatspor'u zorlu bir müsabaka bekliyor. 4 maçınada çift forvetle çıkan Yozgatspor'un bu maça tek forvetle çıkacağını ve daha kontrollü başlayacağını tahmin ediyoruz. Üç ihtimalede açık bir karşılaşma olsada maçın favorisi Yozgatspor. Yozgatspor yenerse Nevşehirspor derbisine moralli hazırlanacaktır.

Nevşehirspor-Kürkçülerspor: Lider bu hafta evinde Adana'nın mütevazi temsilcisi Kürkçülerspor'u ağırlayacak. Nevşehirspor maçın açık ara favorisi. Evinde puan kaybedeceğini düşünmüyoruz. Kürkçüler genç ve dinamik bir takım. Beraberliğe yatacak ve oyunu oynatmayacak bir yapıya sahip değil. İlk haftalardan gösteriyorki Kürkçüler açık futbol oynayacaktır. Nevşehirspor evinde galip gelerek zorlu Yozgatspor deplasmanına moralli gidecektir.

Aksarayspor-Belen Belediyespor: Aksarayspor iyi bir seri yakaladı. Bu hafta evinde Hatay temsilcisini misafir edecek. Haftanın en banko maçlarından birisi olacaktır. Aksarayspor Belenspor'u rahat geçer ve seriye devam eder.

Ceyhanspor-Kayseri Şeker: Ceyhanspor deplasmanda aldığı farklı galibiyet ile kendini buldu. Kayseri Şeker küçümsenecek bir takım olmasada Ceyhan deplasmanında işi zor. Lige iyi başladılar ama seriye devam edemediler. Sürprizlere açık bir maç olsada Ceyhanspor Kayseri temsilcisini eli boş gönderecektir.

Adana Byş-Kadirli Demirspor: Haftanın tahmini en zor maçı. İki takımda genç koşan ve dinamik bir takım. Çok zevkli bir mücadele geçecektir. Adana derbisinde Kadirli Demirspor'un en önemli kozu Akif Tagiyev cezalı. Akif'in yokluğu Kadirli Demirspor'a zor anlar yaşatacaktır. Üç ihtimalli bir maç.

Arsuz Karaağaçspor-Azatlıspor: Yozgat deplasmanına büyük umutlarla gidip üzgün dönen Arsuz Karaağaç, Azatlıspor karşısında moral bulacaktır. Azatlıspor'da kadro yapısının oturmayışı ve transferlerin yetersizliği güç farkını ortaya çıkarıyor. Arsuz rahat ve farklı bir galibiyet alacaktır.

Kilis Belediyespor ise bu haftayı BAY geçecek. Takımda hiçbirşey yolunda gitmiyor. Devre arasına kadar en az kayıpla orta sıralarda kalabilmek için birşeyleri değiştirmeleri gerek.

Yeni haftada Nevşehirspor'un Şampiyonluk Yürüyüşünün devamını diliyoruz.


Türkiye Bölgesel Amatör Lig Grup 5 Puan Durumu