Nevşehirspor, Bal ligi 5.grup 4.Hafta maçında Kayseri Şekerspor'u, kendi evinde 2-1 mağlup ederek zirveye kuruldu.

Gazi stadında Telafisi olmayan Maça hızlı başlayan Nevşehirspor, ilk dakikalardan itibaren Kayseri Şekerspor kalesinde etkili oldu. Sağlı sollu ataklar gerçekleştiren Kırmızı Beyazlı ekibimiz, 5. dakikada Buzo'nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. 20.Dakikada Buzo ile serbest vuruşta top rakip futbolcunun eline çarpınca maçın hakemi hiç tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hakan Doğan topu dışarı vurdu ve Nevşehirspor penaltı atışından faydalanmadı.  Bu dakikadan sonra geliştirdiği ataklardan sonuç alamayan Nevşehirspor ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.


İkinci yarıya da fırtına gibi giren Nevşehirspor 48.Dakika'da Buzo'nun attığı ikinci golle farkı ikiye çıkarttı. 2-0 Buzo'nun bu golü konuk ekibi iyice rahatlattı. İlerleyen dakikalarda farkı koruyarak kontrataklarla gol arama düşüncesine giren Nevşehirspor kendi sahasına çekilince rakip Kayseri Şekerspor'un da atakları üst üste gelmeye başladı. İşte 78.Dakika da Emre ile golü bulan Kayseri Şekerspor durumu 2-1 e getirdi. Bu golden 5 dakika sonra 83.Dakikada Kayseri Şekersporlu Ahmet Ayhan ikinci sarıdan Kırmızı kart gördü. Ve Kayseri Şekerspor 10 kişi kaldı. Son dakikalarda Nevşehirspor'un geliştirdiği üst üste ataklardan sonuç çıkmayınca karşılaşma Kırmızı Beyazlı ekibimizin 2-1 lik ütünlüğü ile sona erdi. Hiç Şüphesiz karşılaşmanın yıldızı haftalardır bir türlü istenileni veremeyen Nijeryalı golcümüz Buzo'ydu. Hem iki gol attı hem birde penaltı yaptırdığı maça damgasını vuran oyuncu oldu. Buzo'nun yeniden eski günlerine dönüşü ile taraftarlarına çifte sevinç yaşattı.

Karşılaşmanın sonunda Nevşehirspor'un büyük taraftarları Gazi stadında Futbolcu ve Yönetimiyle büyük mutluluk yaşayarak liderlik koltuğuna oturmanın tadını çıkardılar.

Maç sonucu: Nevşehirspor GK 2-1 Kayseri Şekerspor

Karşılaşmayı Osmaniye bölgesinden Burak Aksak, Ahmet Fındık, Muhammet Munir Dadı,Hasan Rıza Akol yönetti.
Gözlemci: Yusuf Atıcı - Aksaray


Grubumuzda diğer oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Azatlıspor:0 Yozgatspor:8
Talasgücü:1 Kadirli Demirspor:2
Nevşehirspor:2 Kayseri Şeker:1
Ceyhanspor:3 Kilisspor:0

Arsuz Karaağaç:2 Kürkçülerspor:0


Türkiye Bölgesel Amatör Lig Grup 5 Puan Durumu

1.Nevşehirspor GK            4    10    +4
2.Yozgatspor 1959 FK       3    9    +13
3. 7 Mart Kadirli Demir       4   9    +3
4.Talasgücü Belediyespor  4   7    +5​


Haftanın toplu sonuçları
Otomatik alternatif metin yok.

Lider Nevşehirspor'umuz önümüzdeki haftaya 7 Mart Kadirli Demirspor deplasmanında mücadele edecek.






Haber:Mustafa Ferveren