Nevşehir spor Lige 3 Puan ve Liderlik İle Başladı....Bu sezon hedefini 3.Lig olarak belirleyen Nevşehirspor GK, lige iyi bir başlangıç yaptı.Adana temsilcisi, Kozan Belediyespor karşısında farklı galip geldi ...
Kırmızı Beyazlı Laleler, sezona kendi sahasında başladı. Gazi Stadı’nda konuk ettiği Kozan Belediyespor ile karşılaşan Nevşehirpor, seyircisinin de desteğiyle hanesine üç puanı yazdırdı. Özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla galibiyete rahat ulaşan Nevşehirspor, ilk maçında sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı.Liderlik koltuğunada oturdu...
Bal ligi 4.Grupta mücadele veren Kırmızı-Beyazlı Nevşehirspor ligin ilk maçında kendi evinde konuk ettiği Kozan Belediyespor'u evine eli boş gönderdi.

4-0Maçın il başından itibaren karşılaşmaya ağırlığını koyan Nevşehirspor Gazi stadında ligde grubun güçlü takımlarından Kozan Belediyesporu maçın her iki devrelerinde bulduğu ikişer golle 4-0 mağlup etmeyi başarırken trübünlerde yer alan yaklaşık 1500-2000 taraftarınıda Şampiyonluk için umutlandırdı.
Nevşehirspor sezonun ilk maçında 3 puan ile iyi bir başlangıç yaptı..

Dört Dörtlük NEVŞEHİRSPOR...!

Ligin İlk haftasında Köşeyi Dönen Nevşehirspor oldu...
Lige daha yepyeni kurulmuş bir takım olarak başlayan Nevşehirspor GK lige güzel başladı ilk haftada grupta oynanan karşılşamlar sonunda liderlik koltuğuna oturdu.İnşiallah sezon bitiminde de bu koltuktan hiç inmez ...

Kozan Belediye ilk yarı iyi dayandı
Bölgesel amatör Lige şampiyonluk hedefiyle başlayan Nevşehirspor kendi sahasında oynadığı Kozan Belediyespor karşısında ilk yarıya çok hızlı ve istekli başladı.Öyleki daha maçın başında yaptıkları atakların sonrası bulduğu penaltı golüyle Daha 4.Dakikada Cenk le 1-0 öne geçerken rakip Kozan Belediyespor'dan Muzaffer cezasahası içinde Nevşehirsporlu futbolcuya arkadan yapmış olduğu hareket ile kırmızı kart ile oyun dışına atıldı.Bu dakikadan sonrada aslında maçın galibi belliydi sonuç merak ediliyordu.
Karşılaşmanın 23.dakikasında Orta sahadan organize gelen Nevşehirspor Cenk'le ikinci golü buldu.
İlk yarı tek kale top oynayan Nevşehirspor,maçın ilk devresinde daha farklı bir skorada gidebilirdi fakat elde ettiği pozisyonları gole çeviremeyince istediği golleri de bulamadı. Kozan Belediyespor 10 kişiyle, ilk yarıda güçlü rakibi karşısında iyi direndi. İlk yarıda Nevşehirspor 4.Dakikada Penaltıdan,23. dakikada da takımın yeni transferi Cenk  ile 2-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca ilk kırk beş dakikayı Kapadokya temsilcisi Nevşehirspor 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda fark geldi...
İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi ekip Nevşehirspor, Senegalli yıldızı Salih'inde oyuna girmesiyle birlikte daha hareketlenerek ikinci golü 78. dakikada Mehmet Keleş'in attığı golle buldu. Artık Üçüncü golden sonra gardı iyice düşen konuk ekip rakibi karşısında çözüldü. Taraftarlarınında büyük desteğini arkasına alan Nevşehirspor 84. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Senegalli yıldız futbolcu Elhadji Saliou Seck in attığı golle aradaki farkı dörde çıkardı. Kırmızı beyazlı ekip Salih in attığı bu gölü ile skoru 4-0 yaptı. Sezonun ilk karşılaşmasında Nevşehirspor, Kozan Belediyespor’u 4-0 yendi. 

Maçtan Notlar: Karşılaşmanın oynandığı Gazi stadı ve hava futbol oynamaya oldukça elverişli.Konuk takımı destek vermek için 50 civarında bir taraftar topluluğu kendilerine ayrılan yerden karşılaşmayı izlediler.
Nevşehirspor a gönül veren taraftarlarımızda maça büyük ilgi gösterdiler.Kapalı trübün tamamı dolu açık trübünde de maçı izlemeye gelen takımına destek veren taraftarları görüyoruz.
Bir başka önemli not ise; Bu ligin ilk maçında takımını yalnız bırakmayarak gelen Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider,AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver,Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer,AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar ile yönetimi de izlediler. Bu özlenen tablo olarak maça damga vururken taraftarlardanda büyük memnuniyetle karşılandı...

Maç sonunda Milletvekili Gizligider FİB Haber.Com a yaptığı açıklamasında; Nevşehir Gençlik Spor 4-0 Kozan Belediye Sezon iyi başladı, sonu şampiyonluk inşallah...dedi.

Nevşehirspor GK As Başkanı Sedat Cantekin maç bitiminde FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu özel açıklamasında 4-0'lık galibiyeti böyle yorumladı. Henüz Daha Yolun Başındayız. Lige iyi bir başlangıç olarak Moral için ,Kentimiz ve Taraftarlarımızla bütünleşmek adına sevinirici bir sonuç elbette ama daha yapacağımız çok iş var. Daha Çok çalışmamız gerekiyor...İnşallah takımımızda hocamızın liderliğinde yeni kurulmuş bir takım olarak eksikliklerimizi tamamladığımızda izlemesi daha zevk veren bir takım olacağız...dedi...
Cantekin bu galibiyeti tüm Büyük Nevşehir spor camiasına hediye ettiğini belirterek Teknik kadromuzu kutluyor tüm Futbolcularımızın alnından öpüyorum. Özellikle maç başından sonuna kadar destek veren, sadece pazar günleri 90 dakika değil haftanın her günü takımını unutmayan büyük Nevşehirspor taraftarlarımızada centilmence destekleri için teşekkür ediyorum.Tüm Nevşehir halkınada takımına tam deste vermeye davet ederek  İnşallah bu şehre hep birlikte layık oluruz dedi...

Haftaya Nevşehirspor un rakibi deplasmanda 
Adana Hıdırlıgücü...
Maçtan sonra ise Nevşehir spor taraftarları şampiyon sloganları ile futbolcuları tribünlere çağırdı. Burada Nevşehir sporlu futbolcular ile birlikte galibiyetin coşkusunu kutlayan taraftarlar daha sonra ise olaysız bir şekilde stadyumdan ayrıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver maçın hemen ardından kulüp başkanı Necmi Cantekin ile birlikte soyunma odasına indiler. AK Parti Milletvekili Gizligider ve İl Başkanı Tanrıver soyunma odasında tüm futbolcuları tek tek kutladı. Daha sonra ise AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver takım ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta ilk hafta oynanan maçlar sonrasında ise kırmızı beyazlı temsilcimiz Nevşehir spor averaj ile grubunda birinci sırada yer aldı.

İşte Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta ilk hafta oynanan maçlar sonrası puan durumu şu şekilde oluştu.
NEVŞEHİRSPOR 4 KOZAN BLD SPOR 0
MAÇ SONUCU
GOLLER : CENK (2), MEHMET KELEŞ ,SALİOU

4.GRUP 1.HAFTA MAÇ SONUÇLARI
Toroslar Bld Spor (0) Akdeniz Bld spor (0)
Nevşehirspor GK (4) Kozan Bld Spor (0)
Mersin BŞB Meski (1) Osmaniye FK (0)
Karaman Bld Spor (1) Sarayönü Bld Spor (0)
Hadırlı Gücü ( 0) Ceyhanspor (2)
Akşehirspor (1) Selçuklu Bld Spor (0)
Reyhanlı Bld Spor (0) Dörtyol Gençlerbirliği (0)

4.GRUP 1.HAFTA PUAN DURUMU
1- NEVŞEHİRSPOR GK (3) +4
2- CEYHANSPOR (3) +2
3- AKŞEHİRSPOR (3) +1
4- KARAMAN BLD (3) +1
5- MERSİN BŞB MESKİ (3) +1
6- AKDENİZ BLD (1) 0
7- DÖRTYOL G.B (1) 0
8- REYHANLI BLD (1) 0
9- TOROSLAR BLD (1) 0
10- OSMANİYE FK (0) -1
11- SARAYÖNÜ BLD (0) -1
12- SELÇUKLU BLD (0) -1
13- HADIRLI GÜCÜ (0) -2
14- KOZAN BLD (0) -4