14 Ocak 2018 Pazar günü oynanacak olan Nevşehirspor-68Aksaray Bld.spor maçında, Aksaraysporlu taraftarların stada alınmaması isteniyor.
 
Spor Toto 5.Grupta, şampiyonluk için ikinci yarının ilk maçında 14 Ocak 2018 Pazar günü oynayacağı 68 Aksaray Belediyespor maçına odaklanan Nevşehirspor'da yönetim ve taraftarlar, Nevşehir İl Spor Güvenlik Kurulu’na çağrıda bulunarak 14 Ocak 2018 Pazar günü oynanacak olan Nevşehirspor-68Aksaray Bld.spor maçında, "Aksarayspor taraftarı alınmasın" talebinde bulundular.

Yapılan bu saldırı ve tacizler; ” Bu neyin düşmanlığı” dedirtmişti.
05.11.2017 tarihinde oynanan Kayseri Şekerspor-68 Aksaray Bld.Spor maçında, deplasmanda takımını desteklemek için Kayseri'ye giden ve maç dönüşünde Nevşehir'den geçerken bir grup sözde Aksarayspor Taraftarlarının otobüsten inerek, köprüdeki Nevşehirspor Bayrağını sökmesi ve ardından Nevşehirspor bayraklarını ayaklar altına alması Nevşehirspor camiasında büyük tepki toplamıştı. Ve malesef yine bu talihsiz olayın devamında 68 Aksaray Bld.Spor Sosyal paylaşım sitelerinde Küfürlü tahrik içeren paylaşımlarda yaşanan gerginliğin daha da ileri boyutlara taşınmasına sebep olmuştu.


Nevşehirspor Camiası Ayakta: "Aksaray taraftarının gelmesini istemiyoruz." 
Şimdi, İki ebedi dost ve iki ezeli takımların oynayacağı bu çok önemli karşılaşmada çıkması muhtemel olayların yaşanmaması adına ve sonrasında yine iki komşu şehrin arasında kapanmaz yaralar açabileceği endiseşi taşıyan yönetimi, taraftarları ve tüm spor camiası bu maça rakip taraftarların alınmaması talebini dile getiriyorlar. 

Hatırlanacağı üzere 68 Aksaray Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özkaraca, yaşanan bu üzücü olaylardan dolayı Nevşehirspor'dan özür dilemek zorunda kalmış bu elim olayı kınayarak bu saldırıyı Türk futboluna yapılmış bir sadırı olarak kabul ediyoruz. Spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz açıklamasında bulunmuştu.

Daha 1 Yıl önce Nevşehirspor'a Yasak Gelmişti...
Aynı olay daha önce Kırşehirspor-Nevşehirspor maçı öncesinde de yaşanmıştı. Yaklaşık bir sene önce, 26 Şubat 2017 tarihinde Bölgesel amatör lig 6.Grupta oynanan Yeşil Kırşehirspor- Nevşehirspor maçı öncesi konuk takım Kırmızı-Beyazlı ekip taraftarına Kırşehir spor Güvenlik Kurulu tarafından yasak getirilmişti.

Nevşehirspor'un kendi evinde oynadığı Kırşehirspor maçında Gazi stadı trübünlerinde açtığı bir pankart gerekçesi ile ikinci maçta Nevşehirspor taraftarlarının bu maça girmesi Kırşehir İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla yasaklanmıştı. 


İl Spor Güvenlik Kurulu'na Nevşehirspor Taraftarlarından Çağrı...! 
"Bunu Yapan Biz Olsaydık..."  


Tepkili Nevşehirspor taraftarları şimdi İl Spor Güvenlik Kurulu'na seslenerek Nevşehirspor maçına, "Aksarayspor taraftarı alınmasın!" şeklinde taleplerini dile getiriyorlar.

Gerekçe olarakta, İki takımında Şampiyonluk hesapları yaptığı için zaten normal şartlarda büyük gerginlik yaşanması muhtemel bir maçta, Gerek geçmişte yaşanan bir takım olaylar göz önünde bulundurularak, herhangi bir üzücü olayların yaşanmaması, ileride olayların önüne geçilmesi için gerek her iki kardeş ve komşu şehrimizin dostluğuna gerekse her iki kulübede maddi manevi zarar vereceğinden güvenlik gerekçesi ile misafir takım taraftarlarının maça alınmasını istemiyor.​ Aynı durumu bizde yaşadık ve cezamızı çektik akıllandık şimdi sıra onlara. 

Top şimdi Nevşehir İl Spor Güvenlik Kurulu'nda..!

Bu zorlu ve tansiyonu yüksek geçmesi beklenilen karşılaşma öncesinde Nevşehir İl Spor Güvenlik Kurulu'na bu konuda önemli iş düşüyor. Daha maç oynanmadan şimdiden Sosyal paylaşım sitelerinde nahoş sözler ve tahriklerle yaşanan gerginlik bu maçın hassasiyetini ve olası gerginliği tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. Maça yaklaşık iki hafta bir süre kalmasına karşın gerginlik her geçen gün dahada artıyor. Bir insanımızın dahi incinmemesi, zarar görmemesi ve bu elim olayın unutulması adına alınması gereken en önemli tedbirlerden bir taneside hiç şüphesiz bu maça misafir taraftarların alınmaması olacaktır.  Böylesi bir ortamda Biz onların güvenliğini nasıl sağlayacağız? Güvenlik güçlerimize, Polisimize, askerimize yazık değil mi? Neden onları karşı karşıya getirelim...

Bu nedenle bizcede alınacak en doğru karar Aksaraylı taraftarların bu maça kesinlikle alınmaması olacaktır. Bizden söylemesi...


İşte daha yaklaşık iki ay öncesinde yaşanan, sosyal paylaşım sitelerinde sürekli olarak dolaşan ve iki kardeş şehrin dostluğuna hiç yakışmayacak Aksaraysporlu bir grup taraftarların yaptıkları o çirkin saldırı:




İşte Kırşehir İl Spor Güvenlik Kururu'nun Nevşehirspor taraftarlarına yasak koyan o kararı...


İşte 68 Aksaray Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Özkaraca'nın Nevşehirspor camiasından özür dilediği o açıklama;
68 Aksaray Belediyespor Yönetim Kurulu yazılı basın açıklaması yaparak Nevşehirspor camiasından dolayı özür diledi. İşte Nevşehirspor Yönetimine de gönderilen o özür açıklaması;

"Ebedi Dostumuz, Ezeli Rakibimiz"
Nevşehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına ;

05.11.2017 tarihinde kulübünüze ait bayrağa yapılan hareketin derin üzüntüsü içersindeyiz.
Nevşehir ile Aksaray iki komşu il olup, yıllardır sportif başarı için centilmence mücadele etmektedir. Bu olayla ilgili yapılan "Bayrak" eylemini şiddetle kınıyoruz.
68 Aksaray Belediyespor yönetimi olarak Bayrağınıza yapılan saygısızlığı kendimize yapılmış kabul ediyoruz.
Bu saldırı başta kulubunuz olmak üzere Türk futboluna yapılmış sadırı olarak kabul ediyoruz. Spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin saldırıyı esefle kınar, sporun her dalında bir daha böyle olayların yaşanmamasını dileriz.

68 Aksaray Belediyespor
Yönetim Kurulu