Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’taki kırmızı-beyazlı temsilcimiz Nevşehirspor, 20. hafta kapsamında zirve mücadelesi verdiği rakibi Yozgatspor 1959 FK’ya 2-0 mağlup oldu.

Kendi sahasında Yozgatspor ile karşılaşan Nevşehirspor, her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-0 mağlup ayrılarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Bu mağlubiyetle Kırmızı beyazlı ekibimiz şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaybetti.


Şimdi ligde herşey yeniden başladı...
Bu sonuçla birlikte Nevşehirspor 47 puanda kalarak maç fazlası ve ikili averajla liderliğini korurken, Yozgatspor ise aldığı galibiyetle puanını 45’e yükselterek 3. Sırada yer aldı. Aksarayspor ise kendi sahasında Kayseri Şekerspor ile 0-0 berabere kalarak aldığı bir puanla puanını 47 ye yükseltti. Bu hafta alınan sonuçlarla ligde Nevşehir, Aksaray ve Yozgatspor şampiyonluk için ligin son haftasına kadar yarış içerisinde olacaklar.


Nevşehirspor maça; Can Avcı,  Eray Eren, Hüseyin Civelek, Ahmet Arslan, Şafak Bayraktar, Furkan Yıldırım, Recep Doğan, Serdar Kılıç, Chibuzor Nwogbo, Yannick ve Hakan Doğan 11 ile başladı. Konuk Yozgatspor ise Mustafa, Ziya, Vehbi, Mert, Burak, Serdar, Onur, Nizamettin, Hakkı, Ali, Mehmet 11 ile başladı.

Bal liginde Anadolu Derbisi olarak nitelendiren maçta her iki takımın taraftarları Birbirlerine sevgi gösterisinde bulundu.

İlk Tehlikeli atak ev sahibi Nevşehirspordan geldi.

2.Dakikada Gelişen Nevşehirspor atağında  Serdar’ın ceza sahası içinden vuruşu az farkla auta çıktı. İlk 15 dakika golsüz geçildi.

Dakika 28 gelişen Yozgat atağında ceza sahasına yapılan ortaya Yozgatlıspor Hakkı'dan önce Şafak topu kornere atarak büyük bir tehlikeyi önledi-0-0
Dakika 33 ceza sahası içerisine yapılan ortaya  Aykut kafayı vurdu top az farkla auta çıktı.Türbinler gol diye ayağa kalktı.0-0
Dakika 40 Yannıck’e yapılan faulü kullanan Eray  uzaktan vuruşu kaleci Mustafa çift yumrukla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.0-0
Dakika 45 Hakkı'nın pasında Mehmet yerden bir vuruşla takımını  deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı Yozgatsporun attığı golle 0-1önde kapadı
Dakika 59 Nevşehirspor ceza sahası içerisinde düşürüldü orta hakem  Semih Güner penaltı noktasını gösterdi atışı kullanan Hakkı Takımını deplasmanda 2-0 öne geçirdi.
89. Dakikada İkinci yarıda ilk net gol pozisyonuna giren Nevşehirspor Buzo kaleci Mustafa ile karşı,karşıya kaldığı pozisyonda golü atamayınca sahadaki taraftarlar saç, baş yoldu.0-2

Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca Nevşehirspor kendi evinde önemi bir avantajı yitirerek sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Yozgatspor 2 Nevşehirspor 0
Aksarayspor 0 - Kayseri Şekerspor 0


Takım                          O         G         B         M           A         Y          Av.      P
Nevşehirspor            18        15        2          2          47         8           39     47
Aksaray Belediye       17        15         2        1           44        4           40      47
Yozgatspor                 17        14        3          1          51        15         36      45


 

 


Haber: Mustafa Ferveren