SPOR Toto Bölgesel Amatör Lig Beşinci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Nevşehirspor, sezonun ilk yarısının son maçında kendi evinde Adana temsilcisi Ceyhanspor'u 1-0 mağlup etti.​

Nevşehirspor ligin ilk yarısının son maçında şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı ve Adana'nın güçlü temsilcisi Ceyhanspor'u son dakikada 1-0 yenmeyi başardı. Kırmızı beyazlılara galibiyeti getiren gol 90.Dakikada Coşkun Kormaz'la geldi. 

Protokol trübününde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Mhmet Artunay, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ile kırmızı beyazlı takıma gönül veren çok sayıda taraftar 90 dakika boyunca trübünlerde hiç susmadan destek verdi. Rakip Ceyhanspor'u desteklemek üzere bir otobüs taraftarda trübündeki yerleri aldılar.

Trübünlerde "Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır" pankartı açan Nevşehirspor taraftarları Kudüs'ün yalnız olmadığı mesajı verdiler. 


Trübünleri hınca hınç dolduran muhteşem seyircisini arkasına alarak maça başlayan Kırmızı-Beyazlı ekibimiz güçlü rakibin sert ve etkili futbolu karşısında zaman zaman zor anlar yaşamış olsada ileri uçta oynayan oyuncularımızın şansızlığı ve beceriksizliği ile aradığı golü, 9 kişi kalan Ceyhanspor karşısında ancak maçın son dakikasında buldu. İlk yarıda 34.Dakikada rakibine sert hareketi sonrası Ceyhanspor'da David Solomon Abwo Kırmızı kart gördü. İlk 45 dakikada ataklarımızdan netice alamayınca karşılşamanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle bitti.
İkinci yarıda daha istekli ve daha hırslı başlayan Nevşehirspor karşısında Ceyhanspor adeta ceza sahası önünde etten kale kurdu. 85.Dakikada Ceyhansporlu bir futbolcunun daha kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla beraber maçın son anlarında büyük heyecan vardı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan ekibimiz aradığı golü maçın son dakikasında Coşkun'la buldu. Ve bu önemli karşılaşmayıda 1-0 sonuçla kazanmasını bildi.

Grubumuzda oynana diğer maçlarda Yozgastpor kendi evinde Kayseri temsilcisi Şekerspor ile 2-2 berabere kalırken, Aksarayspor ise deplasmanda Kayseri Talasgücü Belediyespor'u 1-0 yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Kırmızı-Beyazlı ekibimiz 33 puanlı lider Aksaraysporun 2 puan gerisinde 31 puanla ikinci sıraya yerleşti. 29 puanlı Yozgatspor ise 3.sıraya geriledi.

2017 yılının son maçında Ceyhanspor'u 1-0  mağlup etmeyi başaran Nevşehirspor'un sonraki maçı hem bir anadolu derbisi hemde şampiyonluk için en kritik maç olacak ve 14 Ocak 2018 de Aksarayspor'la kendi evinde mücadele edecek.

Ligin ilk yarısı bu sonuçlarla tamamlanırken, Bal liginde İkinci yarı 14 Ocak 2018'te başlayacak. 


Grubumuzda oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı;
«5.GRUP (13.hafta)»                
KÜRKÇÜLER AMATÖRSPOR   3 -0    7 MART KADİRLİ DEMİRSPOR 
YOZGATSPOR 1959 FK   2 - 1   KAYSERİ ŞEKERSPOR   
2005 AZATLISPOR    0-2    BELEN BELEDİYESPOR   
ARSUZ KARAAĞAÇSPOR 1967   2 - 2   KİLİS BLD.SPOR    
TALASGÜCÜ BELEDİYESPOR   0-1    68 AKSARAY BELEDİYE SPOR  
NEVŞEHİR SPOR GENÇLİK    1-0    CEYHAN SPOR    


Ligin ikinci yarısı 14 Ocak 2018 de başlayacak.

«5.GRUP (14.hafta)»                
14 Ocak 2018 14:00    ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR    -    CEYHAN SPOR    
14 Ocak 2018 14:00    NEVŞEHİR SPOR GENÇLİK    -    68 AKSARAY BELEDİYE SPOR    
14 Ocak 2018 14:00    TALASGÜCÜ BELEDİYESPOR    -    KİLİS BLD.SPOR    
14 Ocak 2018 14:00    ARSUZ KARAAĞAÇSPOR 1967    -    BELEN BELEDİYESPOR    
14 Ocak 2018 14:00    2005 AZATLISPOR    -    KAYSERİ ŞEKERSPOR    
14 Ocak 2018 14:00    YOZGATSPOR 1959 FK    -    7 MART KADİRLİ DEMİRSPOR    

FİB Haber Merkezi oalrak, Şampiyonluk yolunda bu heyecanı bize yaşatan Başta Nevşehirspor Kulüp Başkanı Salih Dirikoç'a, Değerli Yönetim Kurulu üyelerine, Teknik Heyet ve Futbolcularımıza, takıma emeklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, Emniyet Müdürümüze, Tüm Nevşehir Halkımıza ve cefakar fedekar Kırmızı-Beyazlı Büyük Taraftarlarımıza Teşekkür ediyoruz. İnşallah ikinci yarı ile birlikte kalan tüm maçlarımızı alarak özlediğimiz şampiyonluğa ve 3.lige ulaşırız.



Grubumuzda ilk yarı puan durumu​




 





Haber: Mustafa Ferveren