Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. kademe play-off maçında Ödemişspor'u uzatmalarda bulduğu golle 3-2 yenen Nevşehirspor, TFF 3. Lig'e yükseldi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. kademe play-off müsabakasında Nevşehirspor, Ödemişspor'u 90+3te uzatmalar sonunda 3-2 mağlup ederek TFF 3. Lig'e çıktı.

BAL'da gruplarını ilk sırada bitiren takımlardan Nevşehirspor Gençlik ile Ödemişspor, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı maçın 1. dakikasında Nevşehirsporlu Hakan Doğan'ın golü ile 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı. İlk yarının tamamında kırmızı Beyazlı ekibimizin oyunda üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda Ödemişspor maça çok hızlı başladı. İkinci yarının 49.Dakikasında Mustafa Acun ile rakip Ödemişspor önce eşitliği sonra 54.Dakikada da Alex in golü ile 2-1 öne geçti. Üst üste yediği gollerle yaşadığı şoku üzerinden atan Nevşehirspor'umuz 61.Dakikada Buzo ile bulduğu golle 2-2 lik eşitliği yakaladı. Maçın 90 dakikası sonunda 6 dakikalık uzatmalarda artık maç eşitlikle sona eriyor diye düşünürken 90+3te Furkan Yıldırım'ın golü ile Nevşehirspor ismini 3. Lige yazdırdı. Nevşehirspor Furkan'ın golü ile sahadan 3-2 galip ayrıldı.

13 Yıllık özlem sona erdi Artık profesyonel liglerdeyiz.

Bu sonuçla Nevşehirspor, TFF 3. Lig biletini alırken, Ödemişspor umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Nevşehirsporlu teknik heyet ve futbolcular, mutluluklarını taraftarlarıyla paylaştı.