Ziraat Türkiye Kupası 2016-2017 sezonu Ön Eleme Turunda Yeşil Kırşehirspor ile karşı karşıya gelen Kırmızı Beyazlı Nevşehirspor GK müsabakayı 2-1 kazanmayı başardı.
Kırşehir Ahi stadındaki karşılaşmayı Kayseri Bölgesi hakemlerinden Burak Altınel, Ahmet Çıtak ve Halit Karacabey hakem üçlüsü yönetti. Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı,Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz ile Nevşehir'den gelen yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu takımlarını deplasmanda da yalnız bırakmadı.

Nevşehirspor müsabakaya, kalede Hayrettin Çınar,  defansta Aytaç Köse, Gürkan Durmuş, Murat Demirezen, orta alanda, Edip Saruhan, İlhan Aydoğdu, Barış Kılıç ve Aydın Kuzu ile ilerde Muhammed Savaşçı, Eyüp Ataş ve Anıl Bircan onbiri ile çıktı.

İlk yarıya hızlı başlayan ev sahibi Yeşil Kırşehirspor 8. Dakikada Abdurrahman’ın ayağından ilk golü bularak 1-0 öne geçti. Kırmızı beyazlı ekibimiz Nevşehirspor bu gole 12 dakikada Barış ile cevap verince maçta eşitlik sağlandı. (1-1) İlk yarıda her iki takımda başka gol bulamayınca maç 1-1 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla geçerken, Kırmızı beyazlı ekibimiz beklediği gole 81. Dakikada ulaştı. Muhammed 81. Dakikada ev sahibi Kırşehirspor’un ağlarını havalandırınca skor 2-1 oldu. Maçta başka gol olmayınca Nevşehirspor Kırşehirspor’u deplasmanda 2-1 yenerek bir üst tura geçmeyi başardı.


Haber: Mustafa Ferveren