Futbol Federasyonu, yeni sezonda İngiltere’deki sistemin bir benzerinin uygulanmasını kararlaştırdı. Başkan Yıldırım Demirören’in “Katılımcı bir sistem olsun. Bu anlamlı kupayı tüm Türkiye’ye yaymalıyız.Kupayı daha renkli, keyifli ve heyecanlı hale getirmeliyiz” şeklindeki direktifi üzerine kolları sıvayan TFF, profesyonel liglerde halen takımı bulunmayan 27 ilden 1’er ekibin kupaya alınması görüşünü benimsedi. Eski statüde sadece belirli derecelere ulaşan takımların kupaya katılma hakkı bulunuyrdu. Yeni sezonda Türkiye Kupası çok daha geniş kapsamlı olacak. Bu çerçevede halen profesyonel liglerde bulunan 128 takım kupada mücadele edecek. Profesyonel liglerde takımı bulunmayan 27 ilden gelecek 1’er takımla bu sayı 155’e ulaşacak.

 

“HEYECAN GELECEK”

İlk turlarda bu 27 takımla birlikte 3. lig temsilcileri tek maç eleminasyon sistemi üzerinden mücadele verecek. Çok başarılı olan amatör takımlar ya da 3. lig takımlarının önü sonuna kadar açılacak. İngiltere’de bu sistemde amatör takımların belirli turlardan sonra Premier Ligi ekipleri ile karşılaştığını hatırlatan yetkililer, ülkemizde de benzer durumların ortaya çıkabileceğini ve kupaya ayrı bir heyecanın geleceğini belirttiler.

 

ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜ 5 MİLYON $’A ÇIKABİLİR

Kupanın maddi açıdan da daha cazip hale getirilmesi için çalışmalara hız verildi. Bu doğrultuda kupaya katılan her takıma ilk turdan itibaren mutlaka ücret ödenecek. Amatör takımlara da bu şekilde destek sağlanmış olacak. Bu ücret sponsor firmanın desteği ve iddaa geliri ile olacak. Halen uygulanmakta olan sistemde Türkiye Kupası’nın kazanan takımın kasasına yaklaşık 3 milyon dolar giriyor. Yeni sezonda bu miktarın 5 milyon dolara kadar çıkabileceği ifade edildi.

Nevşehirspor’umuz Ziraat Türkiye Kupasında

 

KATILACAK İLLER

Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bitlis, Burdur, Edirne, Erzincan, Hakkari, Isparta, Karaman, Kırşehir, Kilis, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Yalova, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Sinop, Iğdır.

FİB Haber.COM

BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN...

BİZ SİZİ TAKİP EDİYORUZ...