Niğde Belediyespor, 2. Lig yolunda Çorum engelini aşarak finale kaldı. 2.Lig Yolunda büyük avantaj yakalayan Niğde Belediyespor yeni çıktığı ilk yılında 3. Ligden 2.Lige yükselmek için önünde sadece bir maç kaldı.

Yönetimi, Taraftarı , Oyuncusu , Camiası İdarecesi ve Yöneticileri ile çok kısa süre içerisinde örnek olacak büyük bir başarıya imza attılar.Onlar bu başarıyı fazlasıyla hak ediyorlar. Niğde Belediyespor'u tebrik ediyor 2.Lig yolunda başarılar diliyoruz.

Deyim yerinde ise, Niğde Belediyespor 2.Lig Yolunda Uçarken, Nevşehirspor Bal liginde Yaya Kaldı.

Nevşehir olarak bizim de bu başarıdan çıkaracak çok ama çok büyük dersler var... 

Konya'daki finalin tarihi belli oldu.Spor Toto 3. Lig Play-Off Finalleri'nin programı belli oldu.

Spor Toto 3. Lig'de grupların Play-Off finallerine ev sahipliği yapacak stadyum ve final tarihleri belirlendi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup Play Off Finali 15 Mayıs Pazar günü Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda oynanacak. Spor Toto 3. Lig 2. Grup Play Off Finali'ne 14 Mayıs Cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup Play Off Finali ise 15 Mayıs Pazar günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılacak





"Başkan bizi 2. Lige uçur"

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı omuzlarına alan taraftarlar, “Başkan bizi 2. Lige uçur” şeklinde slogan attı.

Niğde Belediyespor, sahasında konuk ettiği Çorum Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek, final oynama hakkını elde etti.  Maçtan sonra sahaya inerek tribünleri selamlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı,  taraftarlar omuzlarına alarak, “Niğde seninle gurur duyuyor”, “En büyük başkan bizim başkan” şeklinde slogan attı.  Soyunma odasında futbolcuları ve teknik heyeti tebrik eden Başkan Akdoğan, yönetim kurulunun belirlediği şampiyonluk primine 50 bin TL ilave etti.  

Niğde 5 Şubat Stadı, tarihi zaferlerden birine daha sahne oldu. Spor Toto 3. Lig 3. Grupta Play-Off yarı final ilk maçında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Çorum Belediyespor’u, kendi saha ve seyircisi önünde 3-2 mağlup eden Niğde Belediyespor, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarları sevindirdi.  Muhtemelen Cumartesi günü Ankara’da Beylerbeyispor ile final oynayacak olan Niğde Belediyespor, bu maçı kazanması halinde PTT 2. Ligine yükselecek.


BAŞKAN AKDOĞAN OMUZLARDA

Karşılaşmayı şeref tribününden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Çorum milletvekiliyle birlikte izleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, maçın ardında sahaya inerek, taraftarları selamladı. Niğde Belediyesporlu taraftarların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Başkan Akdoğan’ı taraftarlar omzuna alarak, “Niğde seninle gurur duyuyor”, “En büyük başkan bizim başkan” , “Başkan bizi PTT 2. Lige uçur” şeklinde slogan attı.


ŞAMPİYONLUK PRİMİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan daha sonra soyunma odasına inerek, Niğde Belediyesporlu futbolcuları ve teknik heyeti tek tek tebrik etti. Kulüp Başkanı Yakup Yerlikaya ve yönetim Kurulu üyelerini de kutlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yönetim kurulunun belirlediği Çorum Belediyespor galibiyet primini 2 katına çıkardı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yine yönetim kurulunun belirlediği şampiyonluk primine 50 bin lira ilave etti. 


ŞANSIMIZ RAKİBİMİZDEN YÜKSEK

Futbolcular tarafından da omuzlara alınan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Play-off’da önemli bir maçı kazandık. Futbolcularımız, teknik heyet ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Final maçını oynayacağımız Beylerbeyispor’u deplasmanda yenen bir takım olarak, bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Niğde Belediyespor’un 2. Lige yükselme şansını yüzde 60 olarak görüyorum. Takım olarak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bugün 3-0 öne geçtiğimiz maçta bir ara rehavete kapıldık ve 2 gol yedik. Rehavete kapılmasaydık bu maçı 5-0 kazanabilirdik” diye konuştu.


TARAFTARLARA TEŞEKKÜR

Taraftarları da tebrik eden Başkan Akdoğan, Niğde Belediyespor’a sahip çıktıklarını ancak bu takıma şehrin bir bütün olarak sahip çıkması gerektiğini de söyledi. Başkan Akdoğan, Çorum milletvekilinin Çorum Belediyespor’u desteklemek üzere Niğde’ye geldiğini de hatırlatarak, “Bu takıma destek konusunda, siyasetçi, yönetici ve işadamı düzeyinde desteğin zayıf olduğunu söyleyebilirim, ama inşallah bunu aşacağız” dedi.