NEVŞEHİR(MHA) Bölgesel Amatör Futbol liginde yeni sezonda da ilimizi temsil edecek olan Nevşehir Spor Gençlik Spor Kulübü Yönetiminin yeni sezon öncesinde destek arayışları sürüyor.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ziyaretlerinin ardından Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü’yü ziyaret eden Nevşehir Spor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Necmi Cantekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Birlik Başkanlığından maddi ve manevi destek istedi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Nevşehir Spor GK Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Cantekin, iki sezondur olduğu gibi bu yeni sezonda da Nevşehir’i bölgesel amatör futbol liginde temsil edecek olan Kırmızı Beyazlı takıma son dönemlerde yapılan transferlerle önemli bir kadro oluşturduklarını söyledi.

Bu yıl ligin henüz bir açıklama yapılmamasına karşın Eylül ayının ilk ya da ikinci haftası başlayabileceğine dikkat çeken Nevşehir Spor GK Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Cantekin, “Yeni sezon öncesinde bir taraftan yepyeni bir takım oluşturarak geçtiğimiz sezondan daha iyi bir yerde ligi tamamlayabilmek için gayret sarf ediyoruz. Bir taraftan da yeni sezon hazırlıkları öncesinde takımımızın kalacağı mekanlarda düzenleme yapılıyor. Şu ana kadar Nevşehir Valimizin yanında Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’i ziyaret ettik. Sağ olsunlar belediye başkanımız Nevşehir Spor GK’ne gereken desteği verdi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası ile Nevşehir Ticaret Borsası da maddi manevi katkıda bulanacak. Sizler nasıl Nevşehir’imiz adına faaliyet gösteriyorsanız Nevşehir GK de Nevşehir için mücadele veriyor. Bu yıl amacımız Nevşehir Spor GK olarak takımımızın ligi en iyi yerde tamamlaması için mücadele vereceğiz. Şehrin ileri gelenleri, kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar ve borsamız, basın yayın kuruluşları ve taraftarımızla takımımızı şampiyon edip Profesyonel lige çıkması için mücadele vereceğiz. Şampiyonluk kelimesi çok iddialı bir kelime. Ama biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şimdi şampiyonluğa oynuyoruz dediğimizde diğer takımlarda bizi hedef alıyorlar. O nedenle bu ifadeyi kullanmamaya gayret ediyorum. İyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Transfer komitesinde bulunan arkadaşlarımız çok özverili bir çalışma sergileyip iyi bir takım kurdular” diye konuştu.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, göreve geldikleri ilk günlerden itibaren Nevşehir’in olmazsa olmazlarından birinin ilimizin profesyonel futbol liglerinde temsil edilmesi olduğunu söylediklerine dikkat çekti.

Birlik başkanlığı bünyesinde bir amatör takımın oluşturulmasına maddi olanakların imkan vermeyeceği için ilimizde bir takımın desteklenerek Profesyonel liglere çıkarılması konusunda bazı adımlar attıklarını söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “Bu konuda geçtiğimiz yıllarda çeşitli girişimlerde bulunduk. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığı olarak imkanlarımız doğrultusunda bir takımımızı destekledik. Biz Nevşehir den bir takımızın desteklenmesi konusunda özellikle takımın isminin başında Kapadokya olmasını göz önünde bulundurduk. Nar, Sulusaray, Çat Spor gibi takımlar sadece Nevşehir merkezin takımları gibi algılandı. Ve yıllarca ilçeler ne yazık ki oluşturulan takımlara destek olmadı. Bu nedenle Kapadokya Nevşehir Spor takımından gelen teklife sıcak baktık ve kendilerine imkanlarımız doğrultusunda destek sağladık. Biz hep şuhu söyledik, Nevşehir’de un var, yağ var ama helva yapacak kimse yok dedik. Ama helvacılarda burada. İnşallah bu helvayı yaparsınız ve Nevşehirli de bu helvayı afiyetle yer. Bu konuda Nevşehir esnaf ve sanatkarları olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getireceğimizden herhangi bir şüpheniz olmasın. Maçlara gelince müsabakalara gelemememin tek nedeni hafta sonları kendi işim dolayısıyla gelemedim. Ancak bundan sonra elimden geldiği kadarıyla müsabakalara da gelmeye çalışacağım” ifadelerinde bulundu.

Ziyarette Nevşehir Spor GK Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Cantekin günün anısına Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’ye Nevşehir Spor forması ve atkısı hediye etti.