Ziraat Türkiye Kupası1.Kademe müsabakasında Nevşehir’de yapılan Nevşehir Gençlikspor maçından dönen Dört Eylül Belediyespor takımımız, Kayseri’de kendini bilmez bir grubun saldırısına maruz kaldı. Alkollü kişiler tarafından  bir sporcumuza şiddet uygulayarak burnunu kırmışlardır.

Sporda şiddet olaylarının önüne geçilmesi için hayata geçirilen bir takım kurallar ne yazık ki yine kendini bilmez kişilerce çiğnenmeye devam ediliyor.

Kayseri’de yaşanan olayın hemen ardından bir açıklama yapan Dört Eylül Belediyespor kulübü başkanı Ahmet Polat, sporun insanları kaynaştırdığını ve sporseverleri birleştirdiğini belirterek, sporun bir şiddet olayına dönüştürülmemesi ve bu üzücü olayın Kayseri halkına mal etmediklerini söyledi.
 
Başkan Polat, Sivas ile Kayseri arasında bugüne kadar sportif karşılaşmaların bir dostluk içerisinde geçtiğini, vurgulayan ve  kendini bilmeyen bazı futbol holigan kişilerin  asla Sivas ile Kayserinin arasını açamamağını ifade ederek, Sivas’a ve Sivaslılara bu yapılan ağza alınmayacaklar küfürleri asla kabül etmemiz mümkün değildir ifadelerini kullanarak  kulübümüze yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Sivas spora ve Sivaslılara ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan bazı kendini bilmez ve memleketine zarar veren şahısların hem kulübümüze hem de Sivaslı hemşerilerimizi çok derinden üzdüğünü kaydeden Polat, saldırıyı düzenleyenlere adaletin gereken cevabı vereceğini en içten dileklerimizle bekliyoruz” dedi.
Takımımıza yapılan bu saldırıyı Kayserililer tarafından yapıldığına inanmıyorum diyen Polat, iki şehir insanı asla arasında süren dostluğun bozulması için bu tür hareketlerin ve ona destek verenlerin yanında olmayacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.
 Kayseri Emniyet müdürü Mustafa Aydın’a teşekkür eden Polat, takımımızın güvenliğini sağlayan ve elinden gelen desteği veren Kayseri Emniyetine ve güvenlik güçlerine Sivaslılar adına canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.