Türkiye Basketbol Federasyonu 2015-2016 Sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Federasyon Kupası Sekizli Final müsabakaları oynanan karşılaşmalarla başladı ve ilk yarı finalistler de belli oldu. 

İstanbulgücü ile Nevşehir GHSİM karşı karşıya geldi. Özellikle son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi Nevşehir temsilcisi 56-53’lük skorla kazanarak yarı final bileti aldı.


 Karşılaşmalarda Mersin Basketbol ve Nevşehir GHSİM yarı finale yükseldiler. Turnuvada yarın oynanacak OGM Orman - Bursa Büyükşehir Belediye ve Osmaniye Gençlik - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi maçının ardından yarı finale yükselen tüm takımlar belli olacak.

Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ile Tamer Dişbudak, A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit ve A Milli Kadın Takım Başantrenörü Aziz Akkaya da takip etti.

EDREMİT BELEDİYESİ GÜRESPOR: 56 - MERSİN BASKETBOL: 71

Turnuvanın açılış mücadelesinde Mersin Basketbol, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Edremit Belediyesi Gürespor’u 71-56’lık skorla mağlup etti.


İSTANBULGÜCÜ: 53 - NEVŞEHİR GHSİM: 56

Günün ikinci maçında İstanbulgücü ile Nevşehir GHSİM karşı karşıya geldi. Özellikle son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi Nevşehir temsilcisi 56-53’lük skorla kazanarak yarı final bileti aldı.

Tempolu başlayan mücadelenin başında iki takımda penetrelerle skor üretirken, savunmalar da ön plana çıktı. Ebru Ağar ve Sandora Irvin ikilisiyle hücumları değerlendiren ve 6.dakikada 11-8 öne geçen Nevşehir GHSİM, ilk periyotu da 14-12 önde tamamladı. İkinci periyotta takımlar mücadele güçlerini ön plana çıkartırken, 15.dakika 19-18 İstanbulgücü üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Gizem Uca’nın turnikesiyle 25-25 eşitlikle noktalandı.

Üçüncü periyota hızlı bir giriş yapan Nevşehir GHSİM, 3.5 dakika içerisinde Burcu Özdemir’in dört sayısıyla yakaladığı seriyle skoru 30-26’ya getirdi. Hücum ribaundlarından bulduğu ikinci şansları iyi değerlendiren Nevşehir temsilcisi, Halime’nin üç sayı isabetiyle 8 sayılık farkı yakaladı (33-25). Gizem Uca’nın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren İstanbulgücü, son 10 dakikalık bölüme 41-38 geride girdi. 

Mücadelenin final bölümünde ön alanda baskı yapan İstanbulgücü karşısında etkili oyununu sürdüren Nevşehir GHSİM, 37.dakikada skoru 52-47’ye getirdi. Son bölümü karşılıklı top kayıplarına ve boş hücumlara sahne olan karşılaşmayı Nevşehir ekibi, 56-53’lük skorla kazandı.

Nevşehir GHSİM’de Bahar Kocaoğlu 13 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve maçın oyuncusu seçilen Esen Burcu Özdemir de 14 sayı- 4 ribaund- 4 asistlik performanslarıyla ön plana çıktı. Nevşehir temsilcisinde ayrıca Sandora Irvin 7 sayı- 17 ribaundla maçı tamamladı.

İstanbulgücü’nde ise Camille Brock 13 sayı- 15 ribaund- 2 asistlik performansıyla double double rakamlarına ulaştı. İstanbul temsilcinde Beril Arık 11 sayı ve İrem Kikiler de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

YARININ PROGRAMI

2015-2016 Sezonu TKBL Federasyon Kupası 8'li Final müsabakalarının bugün oynanan maçlarda alınan sonuçları ve yarınki maçların programı şu şekilde:

Günün sonuçları
Edremit Belediye Gürespor - Mersin Basketbol: 56 - 71
İstanbulgücü - Nevşehir GHSİM: 53 - 56

7 Ocak 2016 Perşembe
17.00 OGM Orman - Bursa Büyükşehir Belediye
19.15 Osmaniye Gençlik - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi